EnglishDeutschFrançaisRomânăMagyar
Tel.: +36 - 1 - 432 - 3232

.COM domain név

Üzleti domén regisztráció – .com domén

A Legnagyobb domén

comdomain

Napjainkban a .com domén név birtokolása egyet jelent a vállalkozásunk online sikerével. Vitathatatlan, hogy a .com a „legek” tartományneve, hiszen nem csak a legnagyobb táborral rendelkezik, hanem a legelsők között is lehetett vele regisztrálni. Nem véletlenül választotta cégünk is a Pontkom nevet, hiszen a .com mindig is egyet jelentett a minőséggel és megbízhatósággal.

Válassza a .com regisztrációt a Intec Onlinenál!

Eredetileg a .com domén regisztrációt a különböző vállalkozások, valamint kereskedelmi szervezetek számára hozták létre. Az ilyen kiterjesztéssel rendelkező domének a „commercial” név három betűs rövidítésének köszönhetik elnevezésüket, amely a mi nyelvünkön kereskedelmet, vagy kereskedelmit jelent. Kezdetben ezért kizárólag olyan szervezetek rendelkezhettek a .com tartománynévvel, amelyek üzleti célokból hozták létre domén regisztrációjukat.

Mivel a kilencvenes évek közepén liberalizálták a domén nevek bejegyzését, így innentől kezdve – hasonlóan a .org, és a .net végződésekhez – mindenki számára lehetővé vált, hogy bejegyeztesse saját .com végződésű tartománynevét. Ettől függetlenül azonban a .com a mai napig a sikeres üzleti online záloga maradt: a regisztrálók túlnyomó része ugyanis ma is a versenyszférából kerül ki, s évről-évre egyre többen választják e professzionális szolgáltatásokat nyújtó kiterjesztést.

Milyen esetekben érdemes a .com domének bejegyzése mellett döntenünk?

A .com használatával honlapunk világszerte ismert lehet. Jelenleg több mint 100 millióan regisztrálnak ilyen domén névvel, s bejegyzésével tengeren innen és túl is látogatók tömegét vonzhatjuk weboldalunkra.

Akik a .com mellett döntenek, hamar a világhálóra kerülhetnek. A professzionális módon kialakított regisztrációs felületnek köszönhetően pillanatok alatt elvégezhetjük a bejegyzéssel kapcsolatos teendőket. A regisztrációt követő 1 napon belül pedig már használatba is vehetjük az új .com domén nevüket.

Számos előnyük mellett a .com domének rendkívül versenyképes árakon kínálják szolgáltatásaikat. A .com világpiaci ára évek óta a legolcsóbban kapható domének közé tartozik, köszönhetően annak, hogy minden évben több millió új bejegyzés születik.

A .com végződés több mint 15 éve etalonnak számít a tartománynevek között. Azokat a honlapok tehát, amelyek ezzel a kiterjesztéssel rendelkeznek, vásárlóink nagyobb eséllyel fogják minőségi weboldalaknak tekinteni. A versenyszférában való népszerűségük miatt pedig az üzleti partnerek is megbízhatónak gondolják az ilyen oldalakat.

Különösen abban az esetben ajánlott a .com végződést választanunk, hogyha tengerentúli üzletfeleink is vannak. Az Egyesült Államokban ugyanis kiemelt ismertségnek örvendenek a .com domének, így a regisztrációval egyidejűleg az USA-ban több, mint 200 millió felhasználót számláló online közösség részévé is válhatunk.

Százmillió felhasználó nem tévedhet!

Hihetetlen, de minden hatodik másodpercben születik egy újabb .com regisztráció! Nem csoda hát, hogy ezek tartománynevek nem csak a legrégebbiek, hanem a legnagyobb táborral is rendelkeznek. Legyen szó országkódos vagy generikus doménekről, az egész világon nem találunk még olyan hatalmas domént, mint a .com! Jelenleg a .com tartománynevek száma 100 milliónál is többre tehető, amely eredménnyel a regisztrált generikus domének közel háromnegyedét adják.

Természetesen a .com domén név sikeréből mások is szeretnének profitálni. Noha a vállalatok bármely országban regisztrálhatnak a .com végződéssel, mégis sok országban a .com második szintű domén variációjával is találkozhatunk (pl. .com.pl, .com.cn stb.). Jellemzően ezek a kiterjesztések az adott ország üzleti szféráját hivatottak kiszolgálni, s számuk – hasonlóan a legfelső szintű .com doménhez – évről-évre növekvő tendenciát mutat.

Válasszuk a „legek” doménjét!

Lényegében a legelső domén név, amely megjelent a világhálón a .com kiterjesztéssel büszkélkedhet. Olyannyira, hogy még a WWW protokoll sem létezett, amikor a .com tartománynevek már megjelentek az interneten. Ilyenformán a nagy múltú domének története 1985-ben kezdődött. Ebben az esztendőben, márciusban ugyanis a symbolics.com domén regisztrációja történt meg, amelyhez napjainkban is létező weboldal kapcsolódik.

A .com domén nevek története egybefonódott az internet robbanásszerű fejlődésével, és ezek a domén nevek szerves részét képezték az életünket számos területét átalakító gyökeres technológiai fejlődésnek. Napjainkra táboruk valóban hatalmassá duzzadt, így az egykor üzleti céllal létrejött.com doméneket már többen jegyezték be, mint a legnagyobb öt legfelső szintű európai kiterjesztést együttesen!

Jelenleg a Verisign hangolja össze a .com tartománynevekkel kapcsolatos bejegyzéseket. Az egyik legismertebb domén regisztrációval foglalkozó cég a világon a .com mellett, többek között a .net, valamint a .name kiterjesztésű tartománynevek bejegyzését is felügyeli. A leghatalmasabb táborral bíró domének bejegyzését több mint 900 akkreditált regisztrátor szolgálja ki, akik valamennyi feltételt igyekeznek biztosítani az eredményes .com regisztrációhoz.

Egyenes út az amerikai és a világpiacra!

Világszerte való ismertségük ellenére a .com regisztrációk továbbra is őshazájukban, a tengerentúlon örvendenek a legnagyobb népszerűségnek. Amit jól mutat, hogy az Egyesült Államokban a legnagyobb forgalmat lebonyolító weboldalak mintegy 87 százaléka a .com domén névhez fűződik. A Fortune 500, vagyis a legsikeresebb amerikai cégek listájára felkerülő vállalkozások a 2013-as esztendőben kivétel nélkül .com regisztrációval rendelkeznek, s hasonló a helyzet a száz leggyorsabban fejlődő vállalkozás terén is.

Döntsön az évtizedes minőség és megbízhatóság mellett!

Igaz, hogy a .com domén név regisztrációja ma már nem csak az üzletek számára lehetséges, a versenyszférában továbbra is erőteljesen érződik e tartománynevek jelenléte. Jól tudják ezt az igazán sikeres vállalkozások is, hiszen a legismertebb amerikai márkák tulajdonosainak mintegy 97 százaléka rendelkezik ilyen domén regisztrációval. A tartománynevek megbízhatóságát tükrözi, hogy – a .net végződéssel együtt számolva – az ilyen kiterjesztésű regisztrációk közel háromnegyedét újítják meg. Az összevont adatok ugyanakkor a domének kihasználtsága szempontjából is biztató képet mutatnak. A regisztrálók közel kétharmada több ilyen kiterjesztéssel bíró weboldalnak is tulajdonosa, és jelenleg mindössze a bejegyzések egy nyolcadához nem tartozik működő weboldal.

Néhány információ a .com domén regisztrációval kapcsolatosan:

Napjainkban a .com tartománynévvel való regisztrálás, korlátozás nélkül elérhető. A domén név bejegyzése tehát bármely országban élő magánszemély és vállalkozás számára lehetséges.

 • A domén típusa: Generikus
 • A bevezetés időpontja: 1985
 • A regisztráció díja: aktuális árak itt
 • A domén átirányítása: Ingyenes
 • Saját névszerver beállítása: Ingyenes
 • DNS fenntartás: Ingyenes
 • Értesítés e-mailben a domén név lejáratáról: Ingyenes
 • Anonim domén vásárlása: 1.990 Ft/év/domain
 • A név minimális hossza: 3 karakter
 • A név maximális hossza: 63 karakter
 • A néven belüli számok: Lehetséges, ha az egész név számokból áll
 • Ékezetes domén regisztráció: Lehetséges
 • Kötőjel a tartománynéven belül: Lehetséges, de csak ha nem az első vagy utolsó karakter
 • A regisztrációhoz szükséges idő: 1 nap

 

Ha tetszett a cikk, kérem ossza meg másokkal is!

Oszd ezt meg barátaiddal!

További hasonló cikk
Generikus domén bejegyzés – .club domén

Oszd ezt meg barátaiddal!FacebookTwitterGoogle+Pinterest Kapcsolódó bejegyzések

Tovább
Az MVM panaszt tett a Paks II ellenes domainok ellen

A nopaks.hu és stopaks.hu domain neveket Horgas Péter igényelte, mely ellen az MVM Paks II. Zrt. panaszt nyújtott be. Az MVM arra hivatkozott, hogy az igénylő a domain alatt sértené és veszélyeztetné a jó hírét, mivel a a Paks kifejezéssel összekapcsolódik. Valamint a folyamatban lévő Paksi Atomerőmű bővítését és fejlesztését szeretné rossz színben feltüntetni, mely […]

Tovább
google-20-years
A google.com már 20 éves

A világ legnagyobb keresője és leglátogatottabb weboldala a Google.com immár 20 éves kornak örvendezhet. Pontosan 1997.09.15.-én lett beregisztrálva. Igaz, hogy a Google Inc. vállalat csak 1998 szeptemberében alakult, de a domain nevet már ez előtt sikeresen megigényelték. Ugyan hazánkban a google.hu oldalt használjuk, az sincs sokkal lemaradva, ugyanis már ez a domain név is lassacskán […]

Tovább