+36/46-796-827

Cseh domén

Cseh domén név regisztráció feltételei – .cz domén

Egy ígéretes domén

Czech-Republic-domain-flag

Csehország mindig is kontinensünk egyik legígéretesebb államának számított. Nem csak fejlett ipara és kedvező földrajzi fekvése miatt, hanem, mert a csehek jól ki tudták használni a rendelkezésükre álló erőforrásokat. A turisztikai látványosságokban gazdag ország ma külföldi látogatók millióit vonzza, és Prága túlzások nélkül pályázhatna a világ egyik legszebb fővárosa címre.

A híres jénai porcelángyár megtekintésén vagy éppen a legendás prágai sörök megkóstolásán túlmenően ugyanakkor érdemes a cseh domén nevekbe is befektetnünk, amelyek professzionális online hátteret tudnak nyújtani valamennyi regisztráló számára.

Fektessen egy feltörekvő doménbe!

Még 1993-at írtunk, amikor az egykori csehszlovák domén (.cs végződés) megszűnt és létrejött az önálló .cz kiterjesztés. Napjainkban a regisztrált domén nevek száma meghaladja az 1 milliót, és a .cz domének legnagyobb bejegyzői többszázezernyi regisztrációval is rendelkezhetnek.

A 2012-es adatok szerint közel 75 százalékos az ország internet penetrációja, és a domén statisztikák alapján egyre többen választják a professzionális .cz tartományneveket. Természetesen legnagyobb arányban Prága környékéről regisztrálnak, de a kiemelkedő internet lefedettség okán a cseh domén nevek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. Különösen igaz ez Brno, Ostrava, valamint az egyéb cseh városok internetes közösségére.

Válassza a biztonságos cseh domén regisztrációt!

Jellemző tendencia az ország internetes közösségének az IPv6 domének számának növekedése is. A 2013. júniusi állapotok szerint már közel 200 ezren regisztráltak az új generációs tartománynevekkel, amelyek gyorsabb elérésű és biztonságosabb domén neveket kínál valamennyi felhasználó számára.

Csatlakozzon más országok internetes közösségéhez!

Az egyre kiválóbb szolgáltatásokat nyújtó cseh domének nem csak az anyaországbeliek körében számítanak kedveltnek. Elsődlegesen szlovák és német magánszemélyek és cégek találhatók a legnagyobb más országbeli bejegyeztetők között, de jelentős az angolszász országokból (USA, Egyesült Királyság) regisztrálók száma is. Érdemes tehát nekünk is a cseh domének mellett döntetnünk, hiszen e regisztrációval más országokból is szerezhetünk honlapunk számára látogatókat.

Mit is kell tudni a cseh domén nevekről?

 • A névhez tartozó ország: Cseh Köztársaság (Czech Republic)
 • A regisztráció díja: aktuális árak itt
 • A domén átirányítása: Ingyenes
 • Saját névszerver beállítása: Ingyenes
 • DNS fenntartás: Ingyenes
 • Értesítés e-mailben a domén név lejáratáról: Ingyenes
 • Anonim domén vásárlása: 25 0000 Ft/évtől
 • A név minimális hossza: 2 karakter
 • A név maximális hossza: 63 karakter
 • A néven belüli számok: Lehetséges, ha az egész név számokból áll
 • Ékezetes domén regisztráció: Lehetséges
 • Kötőjel a tartománynéven belül: Lehetséges, de csak ha nem az első vagy utolsó karakter
 • A regisztrációhoz szükséges idő: 1-3 nap

Minden jog fenntartva, Pontkom Stúdió Kft.

Oszd ezt meg barátaiddal!

További hasonló cikk
A gas.hu domain név regisztrációját elutasította a Nyilvántartó

A gas.hu domain nevet a Marco Polo Magyarország Kft. kérte magának, de a Nyilvántartó az igénylését elutasította. Az igénylő érveiben elmondta, hogy a gas szó angolul gázt jelent így nem veszélyezteti vagy sérti más bárki névkizárólagosságát. Annak ellenére, hogy a Gas szó bejegyzett védjegy, álláspontja szerint nem zárja ki a domain regisztrációját, ugyanis a jogosult […]

Tovább
A McDonald’s úgy döntött, hogy nem akar új domain neveket regisztrálni.

Oszd ezt meg barátaiddal!FacebookTwitterGoogle+Pinterest Kapcsolódó bejegyzések

Tovább
A Samsung újabb domain ellen nyújtott be panaszt

A samsungharman.hu domain nevet Bednár István (Panaszolt) kérte, mely ellen a Samsung Electronics Co. Ltd képviselője (Panaszos) nyújtott be kifogást. A Panaszos elmondta hogy európai uniós védjegye van a samsung kizárólagos használatára. A SAMSUNG védjegy használatára kizárólag azok jogosultak, akik erre használati engedélyt kérnek. Valamint a SAMSUNG védjegy híre és ismerete miatt megtévesztő is lenne, […]

Tovább