+36/46-796-827

Holland domain

Holland domain név regisztráció – .nl domain

A népszerű domain

nl-domain-regisztracio

Hollandia egyszerre testesíti meg a hagyományos és a modern életfelfogást. Amíg ebben az országban ma is királyság az államforma, addig a hollandok vitathatatlanul Európa legliberálisabb nemzetének számítanak. A szélmalmok hazájának tartománynevei pedig annyira népszerűek, hogy a legnagyobb országkódos domainekkel is felveszik a versenyt.

Kis ország nagy domain névvel

Ha olyan tartománynevet szeretne, amelyet számos országában elismernek, akkor a holland domain tökéletes választás lehet. Mivel valamennyi cég és magánszemély, amely kapcsolattal rendelkezik Hollandiához, profitálni fog ebből a kiterjesztésből, így bármely szervezet hajlandó lesz biztosítani weboldala online jelenlétét.

A holland domain nevek az ezredfordulót követően futottak be bámulatos karriert. Amíg a kilencvenes években mindössze pár ezer. nl domaint regisztráltak, addig napjainkban a korlátozások nélkül regisztrálható kiterjesztés az egyik legkedveltebb az egész világon. Közel 5 millió bejegyzésükkel a harmadik legnagyobb országkódos domain névnek számítanak.

Hagyomány és minőség 1986 óta

Hollandia legfelső szintű domainje az egyik legrégebbinek számító tartománynév, hiszen a .nl kiterjesztés már 1986-tól kezdve regisztrálható. A tartománynevek bejegyzését 1996 óta a SIDN (Alapítvány a Holland Internetes Domain Regisztrációért), amely szervezet székhelye a kelet-hollandiai Arhem városában található. Amíg a korai időkben elsősorban egyetemek és nagyvállalatok regisztráltak, addig ma már egyre nagyobb számban nem céges honlapok is bejegyeznek ilyen típusú domain neveket. Jelenleg a. nl tartománynevek regisztrációjának közel négytizede (38 százalékát) magánszemélyekhez köthető és az elmúlt öt év tendenciáit figyelembe véve az arány további növekedésére számíthatunk.

Amit a holland domainek bejegyzéséről tudni kell:

 • A névhez tartozó ország: Hollandia (Netherlands)
 • A regisztráció díja: aktuális árak itt.
 • A domain átirányítása: Ingyenes
 • Saját névszerver beállítása: Ingyenes
 • DNS fenntartás: Ingyenes
 • Értesítés e-mailben a domain név lejáratáról: Ingyenes
 • Anonim domain vásárlása: 25 0000 Ft/évtől
 • A név minimális hossza: 2 karakter
 • A név maximális hossza: 63 karakter
 • A néven belüli számok: Lehetséges (teljesen numerikus)
 • Kötőjel a tartománynéven belül: Lehetséges (csak középen)
 • A regisztrációhoz szükséges idő: 1-3 nap

A tartománynév bejegyzéséhez helyi adminisztrációs kapcsolat szükséges, amelynek létrehozása automatikus és ingyenes.

Minden jog fenntartva, Intec Online Kft.

Oszd ezt meg barátaiddal!

További hasonló cikk
A gas.hu domain név regisztrációját elutasította a Nyilvántartó

A gas.hu domain nevet a Marco Polo Magyarország Kft. kérte magának, de a Nyilvántartó az igénylését elutasította. Az igénylő érveiben elmondta, hogy a gas szó angolul gázt jelent így nem veszélyezteti vagy sérti más bárki névkizárólagosságát. Annak ellenére, hogy a Gas szó bejegyzett védjegy, álláspontja szerint nem zárja ki a domain regisztrációját, ugyanis a jogosult […]

Tovább
A McDonald’s úgy döntött, hogy nem akar új domain neveket regisztrálni.

Oszd ezt meg barátaiddal!FacebookTwitterGoogle+Pinterest Kapcsolódó bejegyzések

Tovább
A Samsung újabb domain ellen nyújtott be panaszt

A samsungharman.hu domain nevet Bednár István (Panaszolt) kérte, mely ellen a Samsung Electronics Co. Ltd képviselője (Panaszos) nyújtott be kifogást. A Panaszos elmondta hogy európai uniós védjegye van a samsung kizárólagos használatára. A SAMSUNG védjegy használatára kizárólag azok jogosultak, akik erre használati engedélyt kérnek. Valamint a SAMSUNG védjegy híre és ismerete miatt megtévesztő is lenne, […]

Tovább