EnglishDeutschFrançaisRomânăMagyar
Tel.: +36 - 1 - 432 - 3232

Holland domain

Holland domain név regisztráció – .nl domain

A népszerű domain

nl-domain-regisztracio

Hollandia egyszerre testesíti meg a hagyományos és a modern életfelfogást. Amíg ebben az országban ma is királyság az államforma, addig a hollandok vitathatatlanul Európa legliberálisabb nemzetének számítanak. A szélmalmok hazájának tartománynevei pedig annyira népszerűek, hogy a legnagyobb országkódos domainekkel is felveszik a versenyt.

Kis ország nagy domain névvel

Ha olyan tartománynevet szeretne, amelyet számos országában elismernek, akkor a holland domain tökéletes választás lehet. Mivel valamennyi cég és magánszemély, amely kapcsolattal rendelkezik Hollandiához, profitálni fog ebből a kiterjesztésből, így bármely szervezet hajlandó lesz biztosítani weboldala online jelenlétét.

A holland domain nevek az ezredfordulót követően futottak be bámulatos karriert. Amíg a kilencvenes években mindössze pár ezer. nl domaint regisztráltak, addig napjainkban a korlátozások nélkül regisztrálható kiterjesztés az egyik legkedveltebb az egész világon. Közel 5 millió bejegyzésükkel a harmadik legnagyobb országkódos domain névnek számítanak.

Hagyomány és minőség 1986 óta

Hollandia legfelső szintű domainje az egyik legrégebbinek számító tartománynév, hiszen a .nl kiterjesztés már 1986-tól kezdve regisztrálható. A tartománynevek bejegyzését 1996 óta a SIDN (Alapítvány a Holland Internetes Domain Regisztrációért), amely szervezet székhelye a kelet-hollandiai Arhem városában található. Amíg a korai időkben elsősorban egyetemek és nagyvállalatok regisztráltak, addig ma már egyre nagyobb számban nem céges honlapok is bejegyeznek ilyen típusú domain neveket. Jelenleg a. nl tartománynevek regisztrációjának közel négytizede (38 százalékát) magánszemélyekhez köthető és az elmúlt öt év tendenciáit figyelembe véve az arány további növekedésére számíthatunk.

Amit a holland domainek bejegyzéséről tudni kell:

 • A névhez tartozó ország: Hollandia (Netherlands)
 • A regisztráció díja: aktuális árak itt.
 • A domain átirányítása: Ingyenes
 • Saját névszerver beállítása: Ingyenes
 • DNS fenntartás: Ingyenes
 • Értesítés e-mailben a domain név lejáratáról: Ingyenes
 • Anonim domain vásárlása: 25 0000 Ft/évtől
 • A név minimális hossza: 2 karakter
 • A név maximális hossza: 63 karakter
 • A néven belüli számok: Lehetséges (teljesen numerikus)
 • Kötőjel a tartománynéven belül: Lehetséges (csak középen)
 • A regisztrációhoz szükséges idő: 1-3 nap

A tartománynév bejegyzéséhez helyi adminisztrációs kapcsolat szükséges, amelynek létrehozása automatikus és ingyenes.

Minden jog fenntartva, Intec Online Kft.

Oszd ezt meg barátaiddal!

További hasonló cikk
Generikus domén bejegyzés – .club domén

Oszd ezt meg barátaiddal!FacebookTwitterGoogle+Pinterest Kapcsolódó bejegyzések

Tovább
Az MVM panaszt tett a Paks II ellenes domainok ellen

A nopaks.hu és stopaks.hu domain neveket Horgas Péter igényelte, mely ellen az MVM Paks II. Zrt. panaszt nyújtott be. Az MVM arra hivatkozott, hogy az igénylő a domain alatt sértené és veszélyeztetné a jó hírét, mivel a a Paks kifejezéssel összekapcsolódik. Valamint a folyamatban lévő Paksi Atomerőmű bővítését és fejlesztését szeretné rossz színben feltüntetni, mely […]

Tovább
google-20-years
A google.com már 20 éves

A világ legnagyobb keresője és leglátogatottabb weboldala a Google.com immár 20 éves kornak örvendezhet. Pontosan 1997.09.15.-én lett beregisztrálva. Igaz, hogy a Google Inc. vállalat csak 1998 szeptemberében alakult, de a domain nevet már ez előtt sikeresen megigényelték. Ugyan hazánkban a google.hu oldalt használjuk, az sincs sokkal lemaradva, ugyanis már ez a domain név is lassacskán […]

Tovább