EnglishDeutschFrançaisRomânăMagyar
Tel.: +36 - 1 - 432 - 3232

Ingyenes stock fotók, jogtiszta képek!

Fontos a képek eredete

Bloggerként, vállalkozóként, egyénként gyakran kerülhet gondba, hogy honnan szerezzen képeket, fotókat, illusztrációkat honlapjához, blogbejegyzéseihez vagy akár egy Twitter, Facebook megosztásához.

Képek nélküli bejegyzéseket, blogokat elég nehéz elképzelni, mert a szöveg a képpel válik teljessé az olvasóban. Köztudott, hogy a képeket szerzői jogok védik, ezért nem érdemes a képeket lementeni a Google képkeresőjéből vagy egy honlapról. Másik alternatívaként szerepel a saját kép, azonban lehet, hogy nincs idő képeket készíteni vagy egy olyan témáról van szó, amihez a képet lehet nem is tudná elkészíteni a közelben/országon belül.


Érdemes jogtiszta képet publikálni

Kellemetlen tud lenni, ha a bejegyzésből eltávolították a képet, és ezt épp egy olvasó jelzi vissza. Ennek az elkerülése érdekében azt tanácsoljuk, hogy keressen olyan képeket, amelyeket nem védik szerzői jogok. Honnan szerezhet ilyen képeket? Többféle stock photo oldalak léteznek: fizetős és ingyenes. A fizetős oldalakból rengeteg található, de egy képért senki sem fizet szívesen.

Szerencsére vannak ingyenes stock photo oldalak is, így nem kell külön összeget ráfordítani a képekre. Bármilyen témával kapcsolatban ír egy cikket, bejegyzést, biztosan talál az Ön számára megfelelő képet. Érdemes a fotókat, illusztrációkat tehát innen beszerezni, mert akkor nem kell tartania attól, hogy büntetést kap, eltávolítják a képét. Összegyűjtöttünk néhány ingyenes oldalt az Önök számára, így már csak a témájához kapcsolódó képeket kell megkeresnie.

Az alábbiakban pár népszerű stock photo honlapot mutatunk be

Pixabay

Több mint 920 ezer ingyenes képpel és videóval, animációval a pixabay.com az egyik legnépszerűbb ingyenes stock photo oldal a szabadúszók, a bloggerek és a vállakozók körében egyaránt. Az oldal angol nyelvű, így keresni is angol szavakra tudunk.

Death to Stock Photo

Ez a trendi stock photo oldal egyetlen egy célja van, hogy klassz képeket nyújtson brandeknek, bloggereknek és szabadúszóknak. Egy e-mail cím regisztráció után minden hónapban megkapod az ingyenes képcsomagodat e-mailben. Itt nincs lehetőségünk a keresésre, hanem minden hónapban kapunk Tőlük egy-egy elképesztő fotót, amit ha lementünk, bármikor felhasználhatunk munkák során. Emelett az ingyenes havi 1 kép mellett, lehetőségünk van Premium Tagságra is, így hozzáférhetünk már a több mint 400 képükhöz, és magunk is adhatunk hozzá képeket.

Startup Stock Photo

A startupstockphoto.com weboldalon található fotók korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésünkre, de amik elérhető, azok mind ingyenesek, és mind használhatóak üzletekbe, vállakozóknak, íróknak és fejlesztőknek. A NY Times rendszerint használja a Startup Stock Photo képeit.

Pexels

Szintén angol nyelvű oldal, ahol angol szavakra tudunk rákeresni. Nagy segítség, hogy a népszerű keresőszavakat előre kilistázza számunka az oldal, valamit van “Popular Photos”, ami a népszerű fotók kategóriájuk, ahol az elmúlt napok legnépszerűbb képei közül válogathatunk. Ezek mellett található még egy “New Stock Photos” kategória is, ahol az újonnan feltöltött képeket nézhetjük meg.


A fentiek mellett ingyenes oldalak még:

Oszd ezt meg barátaiddal!

További hasonló cikk