EnglishDeutschFrançaisRomânăMagyar
by Transposh - translation plugin for wordpress
+36/46-796-827

Lett domén

Lett domén név regisztrálás – .lv domén

Az innovatív domén

Lettorszag-zaszlo

Lettország napjaink igazi gazdasági csodájának számít. Bár a gazdasági válság a Balti-államot is megtépázta, ám a lettek sokkal gyorsabban tudtak talpra állni a krízisből más országoknál. Mivel ma Lettország az egyik legnagyobb növekedést tudja felmutatni Európában, ezért dinamikusan bővülő gazdaságába számos külföldi ország szívesen fektet be. Természetesen ehhez elengedhetetlen egy lett domén név is, amelynek köszönhetően nem csak az itt élő cégekkel és magánszemélyekkel teremthetünk könnyebben kapcsolatot.

Tízmillió felhasználó egyetlen domén regisztrációval!

Bár az országban alig többen élnek 2 milliónál, de a .lv kiterjesztésű honlapokat a szomszédos államok lakói is szívesen böngészik. Az ilyen domén regisztráció így a lett látogatók mellett svéd, orosz, litván és észt felhasználókat is jelenthet. Sokoldalúságának köszönhetően a lett tartománynév birtokában akár tízmillió embert is elérhetünk.

Azoknak is érdemes a lett tartományneveket választaniuk, akik angol nyelvterületen szeretnék népszerűsíteni honlapjukat. A .lv rövidítés ugyanis számos gondolat társítását az angol nyelvet beszélő felhasználókban. Egyesek például a tengerentúli szórakozás fellegvárának tartott Las Vegast társíthatják domén nevünkhöz, míg mások a szerelem angol nyelvű „love” rövidítésére asszociálhatnak.

Válassza Európa egyik leginnovatívabb doménjét!

Bár a .lv domének az egyéb országkódos végződésekhez képest viszonylag későn jelentek meg, 1993-as debütálásuk óta behozták lemaradásukat. Napjainkban a legfelső szintű tartománynevek között számos fejlesztést, többek között a nemzetközi karakterkészletet, is elsőként vezettek be a lett doméneknél.

A tartománynevek bejegyzéséért kezdetektől fogva a Lett Egyetem a felelős. Jelenleg a regisztrált domén nevek száma 100 ezer körül alakul és éves szinten a .lv kiterjesztés átlagosan 15-20 ezer új tartománynévvel tudja gyarapítani táborát.

A lett domén név választásával kapcsolatosan érvényes korlátozások:

A domén név nem lehet:

(a) más intézmény bejegyzett védjegye, más intézmény neve vagy annak szabályos rövidítése. A regisztráló fenntartja magának a jogot, hogy az ilyen domain nevek bejegyzését elhalassza, illetve követelheti, hogy a felperes bizonyítékkal járuljon hozzá a domain név használatához.
(b) földrajzi hely vagy objektum neve. A városok, falvak vagy plébániák nevét csak a területileg illetékes önkormányzati szervek használhatják.
(c) egy személy neve
(d) jól ismert név, amelynek használata sértheti a harmadik fél érdekeit
(e) illetlen vagy sértő szó, illetve kifejezés

A lett domén regisztrációval kapcsolatos általános információk:

 • A névhez tartozó ország: Lettország (Latvia)
 • A regisztráció díja: aktuális árak itt
 • A domén átirányítása: Ingyenes
 • Saját névszerver beállítása: Ingyenes
 • DNS fenntartás: Ingyenes
 • Értesítés e-mailben a domén név lejáratáról: Ingyenes
 • Anonim domén vásárlása: 25 0000 Ft/évtől
 • A név minimális hossza: 2 karakter
 • A név maximális hossza: 63 karakter
 • A néven belüli számok: Lehetséges (ha teljesen numerikus)
 • Kötőjel a tartománynéven belül: Lehetséges (csak középen)
 • A regisztrációhoz szükséges idő: 3 nap

Minden jog fenntartva, Intec Online Kft.

További hasonló cikk
8 évig használta a Samsung nevét, most elvették!

Egy a Samsungtól független magyar kis cég 2008 őszén bejegyeztette magának a samsung-szerviz.hu domain címet. A domain regisztrációs szabályzat szerint 8 napunk van panaszt tenni a jogsértő domainek bejegyzése ellen, ez esetben akkor nem emelt kifogást a dél-kóreai vállalat hazai képviselete. Azonban a napokban átgondolták, és úgy döntöttek elvetetik a domaint, így a Regisztrációs Döntnöki […]

Tovább
.hu domain regisztráció
A Tanácsadó Testület döntött a lemantools.hu domain név bejegyezhetőségéről.

Kapcsolódó bejegyzések

Tovább
Domain nevek már 480 Forintért

Ne maradjon le a 480 Forintos domain nevekről amit papír nélkül azonnal, online regisztrálhat csak 480 Ft./első év áron! Regisztrálhat 480 Forintért xyz, club,top, online, site, tech, website, pw, space, bid, trade, webcam, press  domain végződéseket weboldalunkon: http://otp.xhu.hu Több mint 300 domain végződést regisztrálhat nálunk! Kapcsolódó bejegyzések

Tovább