EnglishDeutschFrançaisRomânăMagyar
Tel.: +36 - 1 - 432 - 3232

Magyar domén név regisztrálás

.hu domén A hazai domén

HU-magyar
Hazánk az elmúlt éveket tekintve jelentős előrelépést tett a digitalizálódás folyamatában. Napjainkban már több mint tízből hatban rendelkeznek szélessávú internet hozzáférhetőséggel és egyre nagyobb azok aránya is, akik saját domén nevet birtokolnak. Mivel a professzionális .hu tartománynevekkel hatékonyan lehet segíteni a vállalkozások működését, így minden hazai, valamint a szomszédos országbeli vállalkozás számára is nélkülözhetetlen lehet, hogy saját magyar domén névvel rendelkezzen.

A sikeres magyar vállalkozás a .hu doménnel kezdődik!

Kétségtelen, hogy még egy induló vállalkozás is nyugodtan választhat magának több domén nevet, valamint végződést. Amit annak érdekében fog tenni, hogy a lehető legszélesebb ügyfélkört, a lehető leghatékonyabban tájékoztassa az általa kínált termékekről, szolgáltatásokról.

Ha azonban főként magyar, illetve határon túli ügyfelekkel, valamint üzleti partnerekkel kerülünk kapcsolatba, akkor mindenképpen rendelkeznünk kell .hu kiterjesztésű doménnel. Az ország területén belül élő tízmillió, valamint tágabb értelemben a Kárpát-medencében élő 15 millió magyar ember ugyanis elsődlegesen a .hu végződésű oldalakat fogja keresni a világhálón.

Mérsékelt árért professzionális szolgáltatásokat kínálunk!

Amíg európai összehasonlításban a magyar domének az ár szempontjából a középmezőnyben találhatók, addig ezért cserébe professzionális szolgáltatásokat nyújtanak valamennyi honlap tulajdonos számára:

 • A magyar doménnel akár egy nap alatt is felkerülhet a világhálóra
 • Egy magyar doménnel kevés kötöttség van a névválasztással kapcsolatosan
 • A szolgáltatóval kötött szerződés elsőre 2 éves időtartamra szól majd évente hosszabbítható, de akár 10 évre is
 • A név kiválasztása során a magyar ábécé összes betűje használható, beleértve az ékezetes karaktereket is.
 • A legfelső szintű domének mellett lehetőség van másodszintű tartománynevek bejegyeztetésére is.

Nézzük, részletesen is, hogy milyen előnyökkel járhat a hazai domén regisztrálás:

Folyamatos fejlődéssel a minőség felé

Habár a magyar domén megszületését 1990. november 7-ére datálják, az első hazai internetcím csak a következő év végén jelent meg. Az 1991 októberében debütáló sztaki.hu, amely a Magyar Tudományos Akadémia Központi Weboldala volt, legtöbbünk számára ma is ismerős lehet, hiszen sok más információ és szolgáltatás mellett itt többnyelvű szótárt is találhatunk.

Ahogyan számos más ország esetében is, az első száz domén bejegyzői között többségében egyetemek, valamint főiskolák voltak. Idővel azonban megjelentek a nem oktatási célú domének is, napjainkra pedig a magánszemélyek által regisztrált tartománynevek is egyre jelentősebb részt képviselnek.

A tartománynevek közel negyedszázados története során változott a névválasztás is. Amíg az első időkben számos olyan domén nevet jegyeztek be, amelyek külföldi hangzásúak (pl. date.hu) vagy éppen rövidítést jelentenek (pl. meh.hu), napjainkban már sokkal célirányosabb domén nevek mellett döntenek.

Igaz, hogy napjainkban a domén nevek számát tekintve, már sok más országkódos tartománynevet megelőztünk Európában, ám a magyar domének számára a fejlődés lassan indult. Történetük első három évében ugyanis alig több mint 150 domént jegyeztek be, és számuk még 2000-ben sem lépte át a tízezret. A tartománynevek liberalizációja, valamint az internet penetráció növekedésének köszönhetően azonban együtt járt a .hu kiterjesztés fokozottabb ütemű térhódításával is.

A domén nevek történetében jelentős előrelépésnek bizonyult a 2004-es esztendő, amikor is a .hu tartományneveknél bevezették az ékezetes (á, é, í stb.) karakterek használatát. Persze, sokan ma is inkább a hagyományos verziót választják, vagy az ékezetes domén név regisztrálása mellett annak ékezet nélküli párját is bejegyeztetik, azonban az adatok szerint e fejlesztés még inkább segítette a .hu táborának gyarapodását. A 2004-es esztendőben már több mint százezren regisztráltak, a bejegyzett tartománynevek száma 2010-ben lépte át a félmilliós határt.

Jelenleg a magyar domének száma – a 2013. júliusi adatok szerint – 635 ezerre tehető, amely eredménnyel a legtöbb szomszédunkat – románokat, szlovákokat stb. – megelőzzük. A .hu elterjedtsége ugyanakkor európai összehasonlításban is figyelemre méltó. Az ország viszonylag kis területe és lakossága száma ellenére ugyanis számukat tekintve a magyar domének a középmezőnyben, vagyis a 15-17. helyen találhatóak.

Válassza a kötöttségek nélküli domén regisztrációt!

A magyar domének bejegyzése a Domain regisztrációs Szabályzat szerint történik, amelyet a Magyarországi Internet Szolgáltatók Tanácsa hozott létre. Más országokkal való összehasonlításban a magyar domének liberalizációja viszonylag korán, 2000. március 1-én történt meg. Napjainkban így a regisztrálónak semmilyen kötöttsége nincsen a domén név megválasztásával kapcsolatosan, szemben azokkal az időkkel, amikor még szükségesnek bizonyult az adott vállalkozás és tartományneve közötti bizonyos szintű névazonosság.

Magyar doménnel egy nap alatt a világhálóra kerülhet!

Sokáig a magyar domének egyik leggyengébb pontjának a hosszú ideig tartó regisztráció számított, amely akár hetekbe is kerülhetett. A tartomány nevek történetében a fordulópont 2011-ben következett be, amely év júniusától kezdve jelentősen csökkent a domén nevek bejegyzéséhez szükséges idő. Ma a választott domén név így 1-2 munkanap múlva feltételes használatba kerülhet, s amennyiben 8 munkanapon nem élnek a használattal kapcsolatosan panasszal, akkor a nyilvános listán kihirdetik az adott tartománynevet. A magánszemélyek és a vállalkozások egyaránt jóval gyorsabban kerülhetnek fel a világhálóra, így az általunk kínált termékről, valamint szolgáltatásokról a felhasználók hamarabb fognak tudomást szerezni.

Hosszú távú biztonságot garantálunk!

Szemben sok más országkódos tartománynév bejegyzésével, a .hu domén név regisztráció két évre szól. Ami igen hasznos lehet, hiszen sokszor megesik a honlap tulajdonosokkal, hogy a domén név megújításának elmulasztása miatt megszakad a kapcsolatuk weboldalukkal. Egy magyar domén név birtokában azonban ritkábban kell törődnünk a regisztráció megújításával. Ebből következően az ilyen tartománynév bejegyzése a magánszemélyeknek, valamint az üzletembereknek egyaránt nagyobb biztonságot kínál.

Döntsön a Hivatalos Domén regisztrátor mellett!

A Intec Online Kft. az Internetszolgáltatók Tanácsa által bejegyzett hivatalos domén regisztrátor. Cégünk a .hu regisztráció mellett, számos kapcsolódó aldomén bejegyzését is végzi. Jelenleg a 31 féle engedélyezett magyar másodszintű közdomén végződés közül az alábbi kiterjesztésű tartománynevek regisztrálásával foglalkozunk:

 • .co.hu
 • .info.hu
 • .org.hu
 • .priv.hu
 • .sport.hu
 • .tm.hu
 • stb…

A domén regisztráció sajátos feltételei Magyarországon

A .hu domén nevek közvetlen átruházása a nyilvános domén nevek alapján alkalmazható:

a) bármely Európai Uniós állampolgár vagy

b) bármely természetes személy számára, aki Magyarország területén belül tartózkodási engedéllyel rendelkezik vagy

c) bármely törvény erejénél létrehozott szervezet számára, amelyet

ji) hatóság vagy bíróság bejegyzésbe vett vagy nyilvántartásba vett

jii) bármely szervezet, amely kitöltötte az erre irányuló kérelmét kompetens hatóssággal vagy bírósággal és ennek értelmében megkezdte működését, törvényesen is beléphet és regisztrálhat az Európai Unió területére

d) továbbá, a Magyar Szabadalmi Hivatal által nyújtott védjegy kedvezményezettje vagy jogvédelmet nyújtottak neki Magyarországon.

Mit kell tudni még a magyar domén név bejegyzéséről?

 • A névhez tartozó ország: Magyarország (Hungary)
 • A regisztráció díja: aktuális árak itt
 • A domén átirányítása: Ingyenes
 • Saját névszerver beállítása: Ingyenes
 • DNS fenntartás: Ingyenes
 • Értesítés e-mailben a domén név lejáratáról: Ingyenes
 • Anonim domén vásárlása: Lehetséges
 • A név minimális hossza: 2 karakter
 • A név maximális hossza: 63 karakter
 • A néven belüli számok: Lehetséges, ha az egész név számokból áll
 • Ékezetes domén regisztráció: Lehetséges
 • Kötőjel a tartománynéven belül: Lehetséges, de csak ha nem az első vagy utolsó karakter
 • A regisztrációhoz szükséges idő: 1-2 nap

Rendelés!

Minden jog fenntartva, www.xhu.hu a domain regisztrátor.

Oszd ezt meg barátaiddal!

További hasonló cikk
Generikus domén bejegyzés – .club domén

Oszd ezt meg barátaiddal!FacebookTwitterGoogle+Pinterest Kapcsolódó bejegyzések

Tovább
Az MVM panaszt tett a Paks II ellenes domainok ellen

A nopaks.hu és stopaks.hu domain neveket Horgas Péter igényelte, mely ellen az MVM Paks II. Zrt. panaszt nyújtott be. Az MVM arra hivatkozott, hogy az igénylő a domain alatt sértené és veszélyeztetné a jó hírét, mivel a a Paks kifejezéssel összekapcsolódik. Valamint a folyamatban lévő Paksi Atomerőmű bővítését és fejlesztését szeretné rossz színben feltüntetni, mely […]

Tovább
google-20-years
A google.com már 20 éves

A világ legnagyobb keresője és leglátogatottabb weboldala a Google.com immár 20 éves kornak örvendezhet. Pontosan 1997.09.15.-én lett beregisztrálva. Igaz, hogy a Google Inc. vállalat csak 1998 szeptemberében alakult, de a domain nevet már ez előtt sikeresen megigényelték. Ugyan hazánkban a google.hu oldalt használjuk, az sincs sokkal lemaradva, ugyanis már ez a domain név is lassacskán […]

Tovább