EnglishDeutschFrançaisRomânăMagyar
Tel.: +36 - 1 - 432 - 3232

Norvég domén

Norvég domén név regisztrálás feltétele – .no domén

A tartós domén

norveg-zaszlo-domen

Ha valóban festői tájakkal és gazdag történelmi hagyományokkal rendelkező országot szeretnénk megismerni, akkor utazzunk Norvégiába. A vikingek leszármazottainak országa ma is szemet gyönyörködtető fjordokkal, valamint páratlanul gazdag programokkal várja az idelátogatókat. Ma már ugyanakkor a természeti kincsekben bővelkedő Norvégiát a kontinens egyik legjobban iparosodott államának is tartják. A Skandináv-félszigeten található királyság pedig hatékony online jelenlétének is köszönheti, hogy napjainkban dinamikus tudhat fejlődést magáénak.

Regisztráljon az idén 30 éves norvég doménnel!

A norvég domén nevek lényegében az Internet megjelenésével születtek. A legfelső szintű országkódos tartományneveket ugyanis már 1983-tól kezdve lehetett regisztrálni. Mivel a .no végződés liberalizációja is korán történt, így az új évezred első évétől, vagyis 2001-től kezdve robbanásszerű növekedést figyelhetünk meg a regisztrációk számában. Hazai térhódításukat pedig a nemzeti karakterekkel írt tartománynevek 2004-es bevezetése is nagymértékben segítette. Napjainkban az ország közel 100 százalékos internet penetrációja mellett több mint félmillióan rendelkeznek norvég doménnel, ám napi szinten is átlagosan több százan választják a .no regisztrációt.

Válassza a skandináv minőséget és megbízhatóságot!

Kétségtelen, hogy a .no kiterjesztés az egyik legmegbízhatóbb a világon. A 2012-es adatok szerint ugyanis 10-ből közel 9 tartománynév regisztrációját újítják meg. A .no kiterjesztés által produkált eredmény pedig más országkódos doménekkel (mint például a .com vagy .uk) való összehasonlításban is kiemelkedőnek számít!

Ma a domén regisztrációk mindenki számára elérhetők, kivéve a .priv.no végződésű tartományneveket, amely kizárólag magánszemélyeknek áll rendelkezésére. Az egyes szervezetek hatékonyabb védelme, valamint elérhetőségük azonosítása végett a különböző intézmények (például múzeumok, könyvtárak stb.) külön második szintű doménnel rendelkezhetnek. Fontos tudnivaló még, hogy egy vállalkozás legfeljebb 20 aldomént regisztrálhat. Ezzel szavatolható, hogy a jövőben is számos jól csengő tartománynév álljon azok rendelkezésére, akik üzleti célokból választják a .no domén neveket.

Mit is kell tudni a norvég domén regisztrációról?

 • A névhez tartozó ország: Norvégia (Norway)
 • A regisztráció díja: aktuális árak itt
 • A domén átirányítása: Ingyenes
 • Saját névszerver beállítása: Ingyenes
 • DNS fenntartás: Ingyenes
 • Értesítés e-mailben a domén név lejáratáról: Ingyenes
 • Anonim domén vásárlása: 25 0000 Ft/évtől
 • A név minimális hossza: 2 karakter
 • A név maximális hossza: 63 karakter
 • A néven belüli számok: Lehetséges (ha teljesen numerikus)
 • Kötőjel a tartománynéven belül: Lehetséges (csak középen)
 • A regisztrációhoz szükséges idő: 1-7 nap

Minden jog fenntartva, Intec Online Kft.

Oszd ezt meg barátaiddal!

További hasonló cikk
Generikus domén bejegyzés – .club domén

Oszd ezt meg barátaiddal!FacebookTwitterGoogle+Pinterest Kapcsolódó bejegyzések

Tovább
Az MVM panaszt tett a Paks II ellenes domainok ellen

A nopaks.hu és stopaks.hu domain neveket Horgas Péter igényelte, mely ellen az MVM Paks II. Zrt. panaszt nyújtott be. Az MVM arra hivatkozott, hogy az igénylő a domain alatt sértené és veszélyeztetné a jó hírét, mivel a a Paks kifejezéssel összekapcsolódik. Valamint a folyamatban lévő Paksi Atomerőmű bővítését és fejlesztését szeretné rossz színben feltüntetni, mely […]

Tovább
google-20-years
A google.com már 20 éves

A világ legnagyobb keresője és leglátogatottabb weboldala a Google.com immár 20 éves kornak örvendezhet. Pontosan 1997.09.15.-én lett beregisztrálva. Igaz, hogy a Google Inc. vállalat csak 1998 szeptemberében alakult, de a domain nevet már ez előtt sikeresen megigényelték. Ugyan hazánkban a google.hu oldalt használjuk, az sincs sokkal lemaradva, ugyanis már ez a domain név is lassacskán […]

Tovább