+36/46-796-827

Norvég domén

Norvég domén név regisztrálás feltétele – .no domén

A tartós domén

norveg-zaszlo-domen

Ha valóban festői tájakkal és gazdag történelmi hagyományokkal rendelkező országot szeretnénk megismerni, akkor utazzunk Norvégiába. A vikingek leszármazottainak országa ma is szemet gyönyörködtető fjordokkal, valamint páratlanul gazdag programokkal várja az idelátogatókat. Ma már ugyanakkor a természeti kincsekben bővelkedő Norvégiát a kontinens egyik legjobban iparosodott államának is tartják. A Skandináv-félszigeten található királyság pedig hatékony online jelenlétének is köszönheti, hogy napjainkban dinamikus tudhat fejlődést magáénak.

Regisztráljon az idén 30 éves norvég doménnel!

A norvég domén nevek lényegében az Internet megjelenésével születtek. A legfelső szintű országkódos tartományneveket ugyanis már 1983-tól kezdve lehetett regisztrálni. Mivel a .no végződés liberalizációja is korán történt, így az új évezred első évétől, vagyis 2001-től kezdve robbanásszerű növekedést figyelhetünk meg a regisztrációk számában. Hazai térhódításukat pedig a nemzeti karakterekkel írt tartománynevek 2004-es bevezetése is nagymértékben segítette. Napjainkban az ország közel 100 százalékos internet penetrációja mellett több mint félmillióan rendelkeznek norvég doménnel, ám napi szinten is átlagosan több százan választják a .no regisztrációt.

Válassza a skandináv minőséget és megbízhatóságot!

Kétségtelen, hogy a .no kiterjesztés az egyik legmegbízhatóbb a világon. A 2012-es adatok szerint ugyanis 10-ből közel 9 tartománynév regisztrációját újítják meg. A .no kiterjesztés által produkált eredmény pedig más országkódos doménekkel (mint például a .com vagy .uk) való összehasonlításban is kiemelkedőnek számít!

Ma a domén regisztrációk mindenki számára elérhetők, kivéve a .priv.no végződésű tartományneveket, amely kizárólag magánszemélyeknek áll rendelkezésére. Az egyes szervezetek hatékonyabb védelme, valamint elérhetőségük azonosítása végett a különböző intézmények (például múzeumok, könyvtárak stb.) külön második szintű doménnel rendelkezhetnek. Fontos tudnivaló még, hogy egy vállalkozás legfeljebb 20 aldomént regisztrálhat. Ezzel szavatolható, hogy a jövőben is számos jól csengő tartománynév álljon azok rendelkezésére, akik üzleti célokból választják a .no domén neveket.

Mit is kell tudni a norvég domén regisztrációról?

 • A névhez tartozó ország: Norvégia (Norway)
 • A regisztráció díja: aktuális árak itt
 • A domén átirányítása: Ingyenes
 • Saját névszerver beállítása: Ingyenes
 • DNS fenntartás: Ingyenes
 • Értesítés e-mailben a domén név lejáratáról: Ingyenes
 • Anonim domén vásárlása: 25 0000 Ft/évtől
 • A név minimális hossza: 2 karakter
 • A név maximális hossza: 63 karakter
 • A néven belüli számok: Lehetséges (ha teljesen numerikus)
 • Kötőjel a tartománynéven belül: Lehetséges (csak középen)
 • A regisztrációhoz szükséges idő: 1-7 nap

Minden jog fenntartva, Intec Online Kft.

Oszd ezt meg barátaiddal!

További hasonló cikk
A gas.hu domain név regisztrációját elutasította a Nyilvántartó

A gas.hu domain nevet a Marco Polo Magyarország Kft. kérte magának, de a Nyilvántartó az igénylését elutasította. Az igénylő érveiben elmondta, hogy a gas szó angolul gázt jelent így nem veszélyezteti vagy sérti más bárki névkizárólagosságát. Annak ellenére, hogy a Gas szó bejegyzett védjegy, álláspontja szerint nem zárja ki a domain regisztrációját, ugyanis a jogosult […]

Tovább
A McDonald’s úgy döntött, hogy nem akar új domain neveket regisztrálni.

Oszd ezt meg barátaiddal!FacebookTwitterGoogle+Pinterest Kapcsolódó bejegyzések

Tovább
A Samsung újabb domain ellen nyújtott be panaszt

A samsungharman.hu domain nevet Bednár István (Panaszolt) kérte, mely ellen a Samsung Electronics Co. Ltd képviselője (Panaszos) nyújtott be kifogást. A Panaszos elmondta hogy európai uniós védjegye van a samsung kizárólagos használatára. A SAMSUNG védjegy használatára kizárólag azok jogosultak, akik erre használati engedélyt kérnek. Valamint a SAMSUNG védjegy híre és ismerete miatt megtévesztő is lenne, […]

Tovább