EnglishDeutschFrançaisRomânăMagyar
Tel.: +36 - 1 - 432 - 3232

Osztrák domain

Osztrák domain név regisztráció – .at domain

A megbízható domain

at-domain-reg

A hazánkkal szomszédos Ausztria változatos felszínével és gazdag művészetével várja az idelátogatókat. Az ország nevét hallva így eszünkbe juthat Mozart vagy Strauss, akik koruknak mind kiemelkedő és különleges zeneszerzői voltak. Az osztrák domain nevek szintén egyedülállók, hiszen a folyamatosan megújuló szerződésnek köszönhetően nem veszíthetjük el tartománynevünket.

Teremtsen közvetlen kapcsolatot a sógorokkal!

A megbízható .at domain regisztráció különösen ajánlható azoknak a hazai vállalkozásoknak, akik földrajzi elhelyezkedésükből, illetve cégprofiljukból adódóan gyakran kerülnek kapcsolatba az Ausztriában élő emberekkel. Mivel az “at” végződés könnyen megjegyezhető, így az ilyen domainek Európa-szerte nagy népszerűségnek örvendenek.

Az 1988-tól kezdve regisztrálható .at, a legfontosabb országkódos domain végződés Ausztriában. A magán- és üzleti célú osztrák domain nevek regisztrálását stílszerűen a nic.at végzi, amely szervezet az co.at, illetve az or.at aldomainek bejegyzéséért is felelős. Kezdetben ugyan rendkívül szigorú szabályok vonatkoztak a tartománynevek bejegyzésére, ám az 1997-es liberalizáció után rohamos növekedésnek indult az osztrák domain nevek száma. Napjainkban így egymilliónál is többen rendelkeznek .at domain regisztrációval.

Folyamatos szerződéssel nem veszítheti el domain nevét!

Az .at végződés legnagyobb előnye, hogy a domain regisztráció a szerződés megújításának hiányában is folyamatos maradhat. A tartománynevek bejegyzése ugyanis az Ausztriában – a közüzemi szerződéseknél is alkalmazott – “folyamatos kötelezettség” elvén alapszik. Ha tehát elfelejtettük megújítani a szolgáltatóval a szerződésünket, akkor sem veszítjük el a kapcsolatunkat – kivéve, ha nem fizetjük a rendesen a számlánkat.

Mivel az .at tartománynevek szerződései automatikusan megújulnak, így csak felmondás útján lehet a domain regisztrációt megszüntetni. A felmondási idő 28 nap, amely összhangban van .nic.at – Osztrák Fogyasztóvédelmi Törvényeire alapuló – Általános Szerződési Feltételeivel.

A domain név bejegyzésével kapcsolatos főbb információk:

 • A névhez tartozó ország: Ausztria (Austria)
 • A regisztráció díja: árak itt.
 • A domain átirányítása: Ingyenes
 • Saját névszerver beállítása: Ingyenes
 • DNS fenntartás: Ingyenes
 • Értesítés e-mailben a domain név lejáratáról: Ingyenes
 • Anonim domain vásárlása: 25 0000 Ft/évtől
 • A név minimális hossza: 3 karakter
 • A név maximális hossza: 63 karakter
 • A néven belüli számok: Lehetséges
 • Ékezetes domain regisztráció: Lehetséges
 • Kötőjel a tartománynéven belül: Lehetséges
 • A regisztrációhoz szükséges idő: 1-3 nap

Minden jog fenntartva, Intec Online Kft.

Oszd ezt meg barátaiddal!

További hasonló cikk
Generikus domén bejegyzés – .club domén

Oszd ezt meg barátaiddal!FacebookTwitterGoogle+Pinterest Kapcsolódó bejegyzések

Tovább
Az MVM panaszt tett a Paks II ellenes domainok ellen

A nopaks.hu és stopaks.hu domain neveket Horgas Péter igényelte, mely ellen az MVM Paks II. Zrt. panaszt nyújtott be. Az MVM arra hivatkozott, hogy az igénylő a domain alatt sértené és veszélyeztetné a jó hírét, mivel a a Paks kifejezéssel összekapcsolódik. Valamint a folyamatban lévő Paksi Atomerőmű bővítését és fejlesztését szeretné rossz színben feltüntetni, mely […]

Tovább
google-20-years
A google.com már 20 éves

A világ legnagyobb keresője és leglátogatottabb weboldala a Google.com immár 20 éves kornak örvendezhet. Pontosan 1997.09.15.-én lett beregisztrálva. Igaz, hogy a Google Inc. vállalat csak 1998 szeptemberében alakult, de a domain nevet már ez előtt sikeresen megigényelték. Ugyan hazánkban a google.hu oldalt használjuk, az sincs sokkal lemaradva, ugyanis már ez a domain név is lassacskán […]

Tovább