+36/46-796-827

Osztrák domain

Osztrák domain név regisztráció – .at domain

A megbízható domain

at-domain-reg

A hazánkkal szomszédos Ausztria változatos felszínével és gazdag művészetével várja az idelátogatókat. Az ország nevét hallva így eszünkbe juthat Mozart vagy Strauss, akik koruknak mind kiemelkedő és különleges zeneszerzői voltak. Az osztrák domain nevek szintén egyedülállók, hiszen a folyamatosan megújuló szerződésnek köszönhetően nem veszíthetjük el tartománynevünket.

Teremtsen közvetlen kapcsolatot a sógorokkal!

A megbízható .at domain regisztráció különösen ajánlható azoknak a hazai vállalkozásoknak, akik földrajzi elhelyezkedésükből, illetve cégprofiljukból adódóan gyakran kerülnek kapcsolatba az Ausztriában élő emberekkel. Mivel az “at” végződés könnyen megjegyezhető, így az ilyen domainek Európa-szerte nagy népszerűségnek örvendenek.

Az 1988-tól kezdve regisztrálható .at, a legfontosabb országkódos domain végződés Ausztriában. A magán- és üzleti célú osztrák domain nevek regisztrálását stílszerűen a nic.at végzi, amely szervezet az co.at, illetve az or.at aldomainek bejegyzéséért is felelős. Kezdetben ugyan rendkívül szigorú szabályok vonatkoztak a tartománynevek bejegyzésére, ám az 1997-es liberalizáció után rohamos növekedésnek indult az osztrák domain nevek száma. Napjainkban így egymilliónál is többen rendelkeznek .at domain regisztrációval.

Folyamatos szerződéssel nem veszítheti el domain nevét!

Az .at végződés legnagyobb előnye, hogy a domain regisztráció a szerződés megújításának hiányában is folyamatos maradhat. A tartománynevek bejegyzése ugyanis az Ausztriában – a közüzemi szerződéseknél is alkalmazott – “folyamatos kötelezettség” elvén alapszik. Ha tehát elfelejtettük megújítani a szolgáltatóval a szerződésünket, akkor sem veszítjük el a kapcsolatunkat – kivéve, ha nem fizetjük a rendesen a számlánkat.

Mivel az .at tartománynevek szerződései automatikusan megújulnak, így csak felmondás útján lehet a domain regisztrációt megszüntetni. A felmondási idő 28 nap, amely összhangban van .nic.at – Osztrák Fogyasztóvédelmi Törvényeire alapuló – Általános Szerződési Feltételeivel.

A domain név bejegyzésével kapcsolatos főbb információk:

 • A névhez tartozó ország: Ausztria (Austria)
 • A regisztráció díja: árak itt.
 • A domain átirányítása: Ingyenes
 • Saját névszerver beállítása: Ingyenes
 • DNS fenntartás: Ingyenes
 • Értesítés e-mailben a domain név lejáratáról: Ingyenes
 • Anonim domain vásárlása: 25 0000 Ft/évtől
 • A név minimális hossza: 3 karakter
 • A név maximális hossza: 63 karakter
 • A néven belüli számok: Lehetséges
 • Ékezetes domain regisztráció: Lehetséges
 • Kötőjel a tartománynéven belül: Lehetséges
 • A regisztrációhoz szükséges idő: 1-3 nap

Minden jog fenntartva, Intec Online Kft.

Oszd ezt meg barátaiddal!

További hasonló cikk
A gas.hu domain név regisztrációját elutasította a Nyilvántartó

A gas.hu domain nevet a Marco Polo Magyarország Kft. kérte magának, de a Nyilvántartó az igénylését elutasította. Az igénylő érveiben elmondta, hogy a gas szó angolul gázt jelent így nem veszélyezteti vagy sérti más bárki névkizárólagosságát. Annak ellenére, hogy a Gas szó bejegyzett védjegy, álláspontja szerint nem zárja ki a domain regisztrációját, ugyanis a jogosult […]

Tovább
A McDonald’s úgy döntött, hogy nem akar új domain neveket regisztrálni.

Oszd ezt meg barátaiddal!FacebookTwitterGoogle+Pinterest Kapcsolódó bejegyzések

Tovább
A Samsung újabb domain ellen nyújtott be panaszt

A samsungharman.hu domain nevet Bednár István (Panaszolt) kérte, mely ellen a Samsung Electronics Co. Ltd képviselője (Panaszos) nyújtott be kifogást. A Panaszos elmondta hogy európai uniós védjegye van a samsung kizárólagos használatára. A SAMSUNG védjegy használatára kizárólag azok jogosultak, akik erre használati engedélyt kérnek. Valamint a SAMSUNG védjegy híre és ismerete miatt megtévesztő is lenne, […]

Tovább