EnglishDeutschFrançaisMagyar
by Transposh - translation plugin for wordpress
+36/46-796-827

Osztrák domain

Osztrák domain név regisztráció – .at domain

A megbízható domain

at-domain-reg

A hazánkkal szomszédos Ausztria változatos felszínével és gazdag művészetével várja az idelátogatókat. Az ország nevét hallva így eszünkbe juthat Mozart vagy Strauss, akik koruknak mind kiemelkedő és különleges zeneszerzői voltak. Az osztrák domain nevek szintén egyedülállók, hiszen a folyamatosan megújuló szerződésnek köszönhetően nem veszíthetjük el tartománynevünket.

Teremtsen közvetlen kapcsolatot a sógorokkal!

A megbízható .at domain regisztráció különösen ajánlható azoknak a hazai vállalkozásoknak, akik földrajzi elhelyezkedésükből, illetve cégprofiljukból adódóan gyakran kerülnek kapcsolatba az Ausztriában élő emberekkel. Mivel az “at” végződés könnyen megjegyezhető, így az ilyen domainek Európa-szerte nagy népszerűségnek örvendenek.

Az 1988-tól kezdve regisztrálható .at, a legfontosabb országkódos domain végződés Ausztriában. A magán- és üzleti célú osztrák domain nevek regisztrálását stílszerűen a nic.at végzi, amely szervezet az co.at, illetve az or.at aldomainek bejegyzéséért is felelős. Kezdetben ugyan rendkívül szigorú szabályok vonatkoztak a tartománynevek bejegyzésére, ám az 1997-es liberalizáció után rohamos növekedésnek indult az osztrák domain nevek száma. Napjainkban így egymilliónál is többen rendelkeznek .at domain regisztrációval.

Folyamatos szerződéssel nem veszítheti el domain nevét!

Az .at végződés legnagyobb előnye, hogy a domain regisztráció a szerződés megújításának hiányában is folyamatos maradhat. A tartománynevek bejegyzése ugyanis az Ausztriában – a közüzemi szerződéseknél is alkalmazott – “folyamatos kötelezettség” elvén alapszik. Ha tehát elfelejtettük megújítani a szolgáltatóval a szerződésünket, akkor sem veszítjük el a kapcsolatunkat – kivéve, ha nem fizetjük a rendesen a számlánkat.

Mivel az .at tartománynevek szerződései automatikusan megújulnak, így csak felmondás útján lehet a domain regisztrációt megszüntetni. A felmondási idő 28 nap, amely összhangban van .nic.at – Osztrák Fogyasztóvédelmi Törvényeire alapuló – Általános Szerződési Feltételeivel.

A domain név bejegyzésével kapcsolatos főbb információk:

 • A névhez tartozó ország: Ausztria (Austria)
 • A regisztráció díja: árak itt.
 • A domain átirányítása: Ingyenes
 • Saját névszerver beállítása: Ingyenes
 • DNS fenntartás: Ingyenes
 • Értesítés e-mailben a domain név lejáratáról: Ingyenes
 • Anonim domain vásárlása: 25 0000 Ft/évtől
 • A név minimális hossza: 3 karakter
 • A név maximális hossza: 63 karakter
 • A néven belüli számok: Lehetséges
 • Ékezetes domain regisztráció: Lehetséges
 • Kötőjel a tartománynéven belül: Lehetséges
 • A regisztrációhoz szükséges idő: 1-3 nap

Minden jog fenntartva, Intec Online Kft.

További hasonló cikk
Domain nevek már 480 Forintért

Ne maradjon le a 480 Forintos domain nevekről amit papír nélkül azonnal, online regisztrálhat csak 480 Ft./első év áron! Regisztrálhat 480 Forintért xyz, club,top, online, site, tech, website, pw, space, bid, trade, webcam, press  domain végződéseket weboldalunkon: http://otp.xhu.hu Több mint 300 domain végződést regisztrálhat nálunk! Kapcsolódó bejegyzések

Tovább
top25-domain
Top 25 domain eladás 2015-ben

Top 25 domének – Mely tartományneveket adták el legdrágábban 2015-ben? Megint eltelt egy év. Ideje hát összegeznünk a domén üzletág 2015-ös eseményeit. Ha a legnagyobb domén értékesítéseket nézzük, akkor nem mondhatnánk, hogy az előző esztendőben pangott volna a piac. Számos tartománynév ugyanis több százezer, netán millió dollár értékű összegért cserélt gazdát. Természetesen – a korábbi […]

Tovább
A domén üzletágban használt szakkifejezések A-tól Z-ig

A domének létrejötte óta számos olyan szakkifejezés született, amelyek kifejezetten erre az üzletágra jellemzőek. Ahogyan pedig a domének száma gyarapszik, úgy bővül a terminus technikusok, valamint a szakzsargonok listája is. Természetes, hogy honlap- vagy doméntulajdonosként nem lehetünk tisztában minden kifejezéssel. A doménekkel kapcsolatos kifejezésekből ezért összeállítottunk egy szószedetet, amely segít megérteni a leggyakrabban előforduló szakszavakat. […]

Tovább