EnglishDeutschFrançaisRomânăMagyar
+36/46-796-827

Portugál domain

Portugál domain név regisztrálás feltételei – .pt domain

A mediterrán domain

portugal-pt-domain

Az európai kontinens egzotikus égköve: Portugália. Az idelátogatóknak hamisítatlan mediterrán vendégszeretetben lehet részük, miközben csodálatos tájakat fedezhetnek fel egy változatos felszínű országban. A portugál domének szintén változatosak, hiszen a .pt tartománynévnek számos formáját ismerik, egy ilyen domén végződéssel pedig a sokszínű portugál karakterkészlet használata sem lesz akadály. Nem is beszélve arról a hatalmas internetes közösségről, amelyet a portugál domén regisztráció nyújt valamennyi honlap tulajdonos számára.

Teremtsen kontinenseken átívelő kapcsolatokat!

Ha a .pt végződésű tartományneveket választjuk, akkor jóval többet kaphatunk a Portugáliában élő internetes közösséggel való kapcsolatnál. Igaz, hogy ebben az országban nem sokkal többen laknak, mint hazánkban. A portugál nyelvet ugyanakkor szerte a világon több mint 180 millióan beszélik.

Mivel történelmük során a portugál hajósok számos országot gyarmatosítottak, így dallamos nyelvüket több kontinensen a mai napig is használják. A dél-európai őshazán kívül így többek között Brazíliában, Angolában, valamint a Zöld-foki köztársaságban is hivatalos nyelvnek tekinthető a portugál.

Jelenleg közel egymilliárd weboldal íródott ezen a nyelven, a .pt végződéssel rendelkező honlapok száma pedig a 200 milliót is meghaladja. A portugál domain regisztrálásnak köszönhetően így csaknem valamennyi földrészen találni fogunk olyan felhasználókat, akik szívesen böngészik a honlapunk által kínált érdekes és változatos tartalmakat.

Válassza a dinamikusan fejlődő domain regisztrációt!

A portugál tartományneveket 1989 óta lehet bejegyeztetni. Napjainkban a domainek bejegyzésért, a dns.pt felelős. A felhasználók igényeinek megfelelően 2005-től kezdve a portugál betűk használata is megengedett a domain nevekben. Az országban külön aldomaint is fent tartanak egyes szervezetek számára, így például az oktatási intézmények az .edu.pt, a telekommunikációs szolgáltatók a .net.pt, az újságok és a kiadók pedig a .publ.pt domainekkel regisztrálhatnak. Habár a tevékenység-specifikus másodszintű domainek miatt jelenleg mindössze 200 ezren választották a .pt domain regisztrációt, napjainkban már jelentős bővülés figyelhető meg ezen a téren. Az adatok tanulsága szerint az idei, 2012-es években regisztrált domének száma kiugróan magasnak tekinthető, valamint egyre nagyobb a használatba vett .pt domainek aránya is.

Amit a portugál domain regisztrációról tudni kell:

 • A névhez tartozó ország: Portugália (Portugália)
 • A regisztráció díja: aktuális árak itt
 • A domain átirányítása: Ingyenes
 • Saját névszerver beállítása: Ingyenes
 • DNS fenntartás: Ingyenes
 • Értesítés e-mailben a domain név lejáratáról: Ingyenes
 • Anonim domain vásárlása: 25 0000 Ft/évtől
 • A név minimális hossza: 3 karakter
 • A név maximális hossza: 63 karakter
 • A néven belüli számok: Lehetséges (teljesen numerikus)
 • Kötőjel a tartománynéven belül: Lehetséges (csak középen)
 • A regisztrációhoz szükséges idő: 1-10 nap

Minden jog fenntartva, Intec Online Kft.

Oszd ezt meg barátaiddal!

További hasonló cikk
google-20-years
A google.com már 20 éves

A világ legnagyobb keresője és leglátogatottabb weboldala a Google.com immár 20 éves kornak örvendezhet. Pontosan 1997.09.15.-én lett beregisztrálva. Igaz, hogy a Google Inc. vállalat csak 1998 szeptemberében alakult, de a domain nevet már ez előtt sikeresen megigényelték. Ugyan hazánkban a google.hu oldalt használjuk, az sincs sokkal lemaradva, ugyanis már ez a domain név is lassacskán […]

Tovább
DNSSEC – A domén nevek őre

Oszd ezt meg barátaiddal!FacebookTwitterGoogle+Pinterest Kapcsolódó bejegyzések

Tovább
.hu domain regisztráció
Az INDEX.HU megtámadta a trustindex.hu domain delegálását

A trustindex.hu domain nevet a TRADEWELL Bt. (Panaszos) kérte, mely ellen az INDEX.HU Informatikai Zrt. (Panaszos) nyújtott be kifogás. Az INDEX.HU kifogását a Tanácsadó Testület egységes igennel elutasította. A Panaszos védjegybitorlásra és megtéveszthetőségre hivatkozva kérte a Panaszos részére történő domain név delegálásának megtagadását. A Panaszolt kifejtette, hogy szerinte az domain név nem összetéveszthet az INDEX […]

Tovább