EnglishDeutschFrançaisRomânăMagyar
Tel.: +36 - 1 - 432 - 3232

Román domain

Román domain név regisztráció – .ro domain

A határok nélküli domain

roman-flag

Hazánktól mindössze pár száz kilométerre fekszik Románia, amely gyorsan bővülő online közösséget tudhat magáénak. Napjainkban, az országban ugyanis közel 10 millióan használják az Internetet, a román domainek száma pedig többszázezerre tehető. A dinamikus bővülés ellenére ugyanakkor számos népszerű tartománynév ma is szabadon lefoglalható, így magánemberként vagy vállalkozóként érdemes lehet a .ro regisztráció mellett döntenünk.

Kerüljön egy lépéssel közelebb a határon túl élőkhöz!

A korlátozások nélkül regisztrálható .ro domainek között számos romániai magyar vállalkozás és médium tartománynevét is megtalálhatjuk. A román domain nevek bejegyzése így főleg olyan kis- és középvállalkozások számára ajánlhatók, akik a román határhoz közeli székhelyükből vagy tevékenységi körükből kifolyólag sokszor kerülnek kapcsolatba a határainkon túl élő magyarokkal, illetve románokkal.

Egyedi és könnyen megjegyezhető domain nevek!

Románia legfelső szintű országkódos tartománynevével ugyanakkor jóval többet kaphatunk az itt élő magyar, illetve román közösséggel való kapcsolatnál. A .ro regisztrációnak köszönhetően ugyanis magán vagy céges weboldalunk címe egyedivé és könnyen megjegyezhetővé válik, valamint segítségével hatékonyan védhetjük online üzletünket is.

A román tartománynevek 1991-től kezdve jegyeztethetők be. Napjainkban ezek a domainek többszázezres tábort tudhatnak magukénak, számuk pedig a román internet penetráció növekedésével dinamikusan bővül. A tartománynevek adminisztrálását a National Institute for R&D in Informatics (Nemzeti Intézet az Informatikai Kutatásért és Fejlesztésért) végzi, amely szervezet további 11 aldomainért is felelős.

Hosszú távú biztonság .ro domain regisztrációval!

Számtalanszor előfordul a domain nevek tulajdonosaival, hogy a tartománynév megújításának elmulasztása miatt elveszítik kapcsolatukat weboldalukkal. Mivel a .ro domain regisztráció legalább 2 éves időtartamra szól, így az ilyen domainek bejegyzése magánszemélyek és a cégvezetők számára egyaránt hosszabb távú biztonságot szavatol. A regisztráció sajátos feltételei miatt pedig a szolgáltatóval kötött szerződés megújításával is ritkábban kell foglalkoznunk.

A domain bejegyzésével kapcsolatos legfontosabb információk:

 • A névhez tartozó ország: Románia (Romania)
 • A regisztráció díja: aktuális árak itt.
 • A domain átirányítása: Ingyenes
 • Saját névszerver beállítása: Ingyenes
 • DNS fenntartás: Ingyenes
 • Értesítés e-mailben a domain név lejáratáról: Ingyenes
 • Anonim domain vásárlása: 25 0000 Ft/évtől
 • A név minimális hossza: 2 karakter
 • A név maximális hossza: 63 karakter
 • A néven belüli számok: Lehetséges, ha az egész név számokból áll
 • Ékezetes domain regisztráció: Lehetséges
 • Kötőjel a tartománynéven belül: Lehetséges, de csak ha nem az első vagy utolsó karakter
 • A regisztrációhoz szükséges idő: 1-3 nap

Minden jog fenntartva, Intec Online Kft.

Oszd ezt meg barátaiddal!

További hasonló cikk
Generikus domén bejegyzés – .club domén

Oszd ezt meg barátaiddal!FacebookTwitterGoogle+Pinterest Kapcsolódó bejegyzések

Tovább
Az MVM panaszt tett a Paks II ellenes domainok ellen

A nopaks.hu és stopaks.hu domain neveket Horgas Péter igényelte, mely ellen az MVM Paks II. Zrt. panaszt nyújtott be. Az MVM arra hivatkozott, hogy az igénylő a domain alatt sértené és veszélyeztetné a jó hírét, mivel a a Paks kifejezéssel összekapcsolódik. Valamint a folyamatban lévő Paksi Atomerőmű bővítését és fejlesztését szeretné rossz színben feltüntetni, mely […]

Tovább
google-20-years
A google.com már 20 éves

A világ legnagyobb keresője és leglátogatottabb weboldala a Google.com immár 20 éves kornak örvendezhet. Pontosan 1997.09.15.-én lett beregisztrálva. Igaz, hogy a Google Inc. vállalat csak 1998 szeptemberében alakult, de a domain nevet már ez előtt sikeresen megigényelték. Ugyan hazánkban a google.hu oldalt használjuk, az sincs sokkal lemaradva, ugyanis már ez a domain név is lassacskán […]

Tovább