EnglishDeutschFrançaisMagyar
by Transposh - translation plugin for wordpress
+36/46-796-827

Román domain

Román domain név regisztráció – .ro domain

A határok nélküli domain

roman-flag

Hazánktól mindössze pár száz kilométerre fekszik Románia, amely gyorsan bővülő online közösséget tudhat magáénak. Napjainkban, az országban ugyanis közel 10 millióan használják az Internetet, a román domainek száma pedig többszázezerre tehető. A dinamikus bővülés ellenére ugyanakkor számos népszerű tartománynév ma is szabadon lefoglalható, így magánemberként vagy vállalkozóként érdemes lehet a .ro regisztráció mellett döntenünk.

Kerüljön egy lépéssel közelebb a határon túl élőkhöz!

A korlátozások nélkül regisztrálható .ro domainek között számos romániai magyar vállalkozás és médium tartománynevét is megtalálhatjuk. A román domain nevek bejegyzése így főleg olyan kis- és középvállalkozások számára ajánlhatók, akik a román határhoz közeli székhelyükből vagy tevékenységi körükből kifolyólag sokszor kerülnek kapcsolatba a határainkon túl élő magyarokkal, illetve románokkal.

Egyedi és könnyen megjegyezhető domain nevek!

Románia legfelső szintű országkódos tartománynevével ugyanakkor jóval többet kaphatunk az itt élő magyar, illetve román közösséggel való kapcsolatnál. A .ro regisztrációnak köszönhetően ugyanis magán vagy céges weboldalunk címe egyedivé és könnyen megjegyezhetővé válik, valamint segítségével hatékonyan védhetjük online üzletünket is.

A román tartománynevek 1991-től kezdve jegyeztethetők be. Napjainkban ezek a domainek többszázezres tábort tudhatnak magukénak, számuk pedig a román internet penetráció növekedésével dinamikusan bővül. A tartománynevek adminisztrálását a National Institute for R&D in Informatics (Nemzeti Intézet az Informatikai Kutatásért és Fejlesztésért) végzi, amely szervezet további 11 aldomainért is felelős.

Hosszú távú biztonság .ro domain regisztrációval!

Számtalanszor előfordul a domain nevek tulajdonosaival, hogy a tartománynév megújításának elmulasztása miatt elveszítik kapcsolatukat weboldalukkal. Mivel a .ro domain regisztráció legalább 2 éves időtartamra szól, így az ilyen domainek bejegyzése magánszemélyek és a cégvezetők számára egyaránt hosszabb távú biztonságot szavatol. A regisztráció sajátos feltételei miatt pedig a szolgáltatóval kötött szerződés megújításával is ritkábban kell foglalkoznunk.

A domain bejegyzésével kapcsolatos legfontosabb információk:

 • A névhez tartozó ország: Románia (Romania)
 • A regisztráció díja: aktuális árak itt.
 • A domain átirányítása: Ingyenes
 • Saját névszerver beállítása: Ingyenes
 • DNS fenntartás: Ingyenes
 • Értesítés e-mailben a domain név lejáratáról: Ingyenes
 • Anonim domain vásárlása: 25 0000 Ft/évtől
 • A név minimális hossza: 2 karakter
 • A név maximális hossza: 63 karakter
 • A néven belüli számok: Lehetséges, ha az egész név számokból áll
 • Ékezetes domain regisztráció: Lehetséges
 • Kötőjel a tartománynéven belül: Lehetséges, de csak ha nem az első vagy utolsó karakter
 • A regisztrációhoz szükséges idő: 1-3 nap

Minden jog fenntartva, Intec Online Kft.

További hasonló cikk
Domain nevek már 480 Forintért

Ne maradjon le a 480 Forintos domain nevekről amit papír nélkül azonnal, online regisztrálhat csak 480 Ft./első év áron! Regisztrálhat 480 Forintért xyz, club,top, online, site, tech, website, pw, space, bid, trade, webcam, press  domain végződéseket weboldalunkon: http://otp.xhu.hu Több mint 300 domain végződést regisztrálhat nálunk! Kapcsolódó bejegyzések

Tovább
top25-domain
Top 25 domain eladás 2015-ben

Top 25 domének – Mely tartományneveket adták el legdrágábban 2015-ben? Megint eltelt egy év. Ideje hát összegeznünk a domén üzletág 2015-ös eseményeit. Ha a legnagyobb domén értékesítéseket nézzük, akkor nem mondhatnánk, hogy az előző esztendőben pangott volna a piac. Számos tartománynév ugyanis több százezer, netán millió dollár értékű összegért cserélt gazdát. Természetesen – a korábbi […]

Tovább
A domén üzletágban használt szakkifejezések A-tól Z-ig

A domének létrejötte óta számos olyan szakkifejezés született, amelyek kifejezetten erre az üzletágra jellemzőek. Ahogyan pedig a domének száma gyarapszik, úgy bővül a terminus technikusok, valamint a szakzsargonok listája is. Természetes, hogy honlap- vagy doméntulajdonosként nem lehetünk tisztában minden kifejezéssel. A doménekkel kapcsolatos kifejezésekből ezért összeállítottunk egy szószedetet, amely segít megérteni a leggyakrabban előforduló szakszavakat. […]

Tovább