+36/46-796-827

Román domain

Román domain név regisztráció – .ro domain

A határok nélküli domain

roman-flag

Hazánktól mindössze pár száz kilométerre fekszik Románia, amely gyorsan bővülő online közösséget tudhat magáénak. Napjainkban, az országban ugyanis közel 10 millióan használják az Internetet, a román domainek száma pedig többszázezerre tehető. A dinamikus bővülés ellenére ugyanakkor számos népszerű tartománynév ma is szabadon lefoglalható, így magánemberként vagy vállalkozóként érdemes lehet a .ro regisztráció mellett döntenünk.

Kerüljön egy lépéssel közelebb a határon túl élőkhöz!

A korlátozások nélkül regisztrálható .ro domainek között számos romániai magyar vállalkozás és médium tartománynevét is megtalálhatjuk. A román domain nevek bejegyzése így főleg olyan kis- és középvállalkozások számára ajánlhatók, akik a román határhoz közeli székhelyükből vagy tevékenységi körükből kifolyólag sokszor kerülnek kapcsolatba a határainkon túl élő magyarokkal, illetve románokkal.

Egyedi és könnyen megjegyezhető domain nevek!

Románia legfelső szintű országkódos tartománynevével ugyanakkor jóval többet kaphatunk az itt élő magyar, illetve román közösséggel való kapcsolatnál. A .ro regisztrációnak köszönhetően ugyanis magán vagy céges weboldalunk címe egyedivé és könnyen megjegyezhetővé válik, valamint segítségével hatékonyan védhetjük online üzletünket is.

A román tartománynevek 1991-től kezdve jegyeztethetők be. Napjainkban ezek a domainek többszázezres tábort tudhatnak magukénak, számuk pedig a román internet penetráció növekedésével dinamikusan bővül. A tartománynevek adminisztrálását a National Institute for R&D in Informatics (Nemzeti Intézet az Informatikai Kutatásért és Fejlesztésért) végzi, amely szervezet további 11 aldomainért is felelős.

Hosszú távú biztonság .ro domain regisztrációval!

Számtalanszor előfordul a domain nevek tulajdonosaival, hogy a tartománynév megújításának elmulasztása miatt elveszítik kapcsolatukat weboldalukkal. Mivel a .ro domain regisztráció legalább 2 éves időtartamra szól, így az ilyen domainek bejegyzése magánszemélyek és a cégvezetők számára egyaránt hosszabb távú biztonságot szavatol. A regisztráció sajátos feltételei miatt pedig a szolgáltatóval kötött szerződés megújításával is ritkábban kell foglalkoznunk.

A domain bejegyzésével kapcsolatos legfontosabb információk:

 • A névhez tartozó ország: Románia (Romania)
 • A regisztráció díja: aktuális árak itt.
 • A domain átirányítása: Ingyenes
 • Saját névszerver beállítása: Ingyenes
 • DNS fenntartás: Ingyenes
 • Értesítés e-mailben a domain név lejáratáról: Ingyenes
 • Anonim domain vásárlása: 25 0000 Ft/évtől
 • A név minimális hossza: 2 karakter
 • A név maximális hossza: 63 karakter
 • A néven belüli számok: Lehetséges, ha az egész név számokból áll
 • Ékezetes domain regisztráció: Lehetséges
 • Kötőjel a tartománynéven belül: Lehetséges, de csak ha nem az első vagy utolsó karakter
 • A regisztrációhoz szükséges idő: 1-3 nap

Minden jog fenntartva, Intec Online Kft.

Oszd ezt meg barátaiddal!

További hasonló cikk
A gas.hu domain név regisztrációját elutasította a Nyilvántartó

A gas.hu domain nevet a Marco Polo Magyarország Kft. kérte magának, de a Nyilvántartó az igénylését elutasította. Az igénylő érveiben elmondta, hogy a gas szó angolul gázt jelent így nem veszélyezteti vagy sérti más bárki névkizárólagosságát. Annak ellenére, hogy a Gas szó bejegyzett védjegy, álláspontja szerint nem zárja ki a domain regisztrációját, ugyanis a jogosult […]

Tovább
A McDonald’s úgy döntött, hogy nem akar új domain neveket regisztrálni.

Oszd ezt meg barátaiddal!FacebookTwitterGoogle+Pinterest Kapcsolódó bejegyzések

Tovább
A Samsung újabb domain ellen nyújtott be panaszt

A samsungharman.hu domain nevet Bednár István (Panaszolt) kérte, mely ellen a Samsung Electronics Co. Ltd képviselője (Panaszos) nyújtott be kifogást. A Panaszos elmondta hogy európai uniós védjegye van a samsung kizárólagos használatára. A SAMSUNG védjegy használatára kizárólag azok jogosultak, akik erre használati engedélyt kérnek. Valamint a SAMSUNG védjegy híre és ismerete miatt megtévesztő is lenne, […]

Tovább