EnglishDeutschFrançaisRomânăMagyar
by Transposh - translation plugin for wordpress
+36/46-796-827

Svájci domén

Svájci domén név regisztrálás – .ch domain

A diplomata domain

swiss-flag

Az ország, amely többek között az órának és a sokfunkciós bicskának köszönheti hírnevét. Az ország, ahol a kies tájak és az alpesi hegyek páratlan látványa vár bennünket. Az ország, amely történelme során Tell Vilmostól Roger Federerig megannyi híres emberrel szolgált a világnak.

Akik felfedezik a svájci kantonokat, azok sokszínű és gazdag világot ismerhetnek meg, amely évszázadok óta őrzi semlegességét. A svájci domének pedig szintén tükrözik országukat, így nem is véletlen, hogy számos más európai államban is szívesen regisztrálnak a .ch kiterjesztésű domainekkel.

25 éve a legfelső szintű domének között!

Ahogyan számos országkódos domain esetében, a kezdetekben, Svájcban is az oktatási intézmények hatásköre volt a tartománynevek bejegyzése. A közel nyolcmilliós állam legfelső szintű tartománynevét 1987 óta lehet bejegyeztetni, a domén nevek nemzetközi – vagyis különböző karakterkészleteket használó – változata pedig 2004-től érhető el az internetes felhasználók számára. Érdekesség, hogy a svájci tartomány neveket jelölő .ch végződés nem az ország nevéből származik, hanem a Helvét Szövetség (Confoederatio Helvetica) rövidítését jelenti. Napjainkban a SWITCH Információs Technológiai Szolgáltatások adminisztrálja a svájci domén neveket, és a professzionális regisztrációnak köszönhetően már több mint 1 millió 700 ezren választották a .ch kiterjesztésű neveket.

A svájci domainnel szerte Európában népszerű lehet!

Az európai viszonylatban is kiemelkedőnek számító internet penetrációnak köszönhetően Svájc tartomány nevei az egész országban nagy népszerűségnek örvendenek. Az országban élőknek ugyanis megközelítőleg nyolctizede rendelkezik internet hozzáféréssel, a 2012-es adatok szerint pedig 1000 lakosra több mint 750 domén regisztráció jut.

A korlátozások nélkül regisztrálható tartománynevek ugyanakkor az alpesi országon túl is kedveltnek számítanak. A domainek közel háromtizedét ugyanis nem a Svájcban élők birtokolják, hanem külföldről jegyezték be őket. A könnyen megjegyezhető és egyedi domain nevek segítségével így a svájci határon innen és azon túl is egyaránt könnyen szerezhetnek látogatókat azok, akik a .ch végződésű doméneket választják.

Mit is kell tudni a svájci domain regisztrációról?

 • A névhez tartozó ország: Svájci (Switzerland)
 • A regisztráció díja: aktuális árak itt
 • A domain átirányítása: Ingyenes
 • Saját névszerver beállítása: Ingyenes
 • DNS fenntartás: Ingyenes
 • Értesítés e-mailben a domain név lejáratáról: Ingyenes
 • Anonim domain vásárlása: 25 0000 Ft/évtől
 • A név minimális hossza: 3 karakter
 • A név maximális hossza: 63 karakter
 • A néven belüli számok: Lehetséges (ha teljesen numerikus)
 • Kötőjel a tartománynéven belül: Lehetséges (csak középen)
 • A regisztrációhoz szükséges idő: 1-3 nap

Minden jog fenntartva, POntkom Stúdió Kft.

További hasonló cikk
8 évig használta a Samsung nevét, most elvették!

Egy a Samsungtól független magyar kis cég 2008 őszén bejegyeztette magának a samsung-szerviz.hu domain címet. A domain regisztrációs szabályzat szerint 8 napunk van panaszt tenni a jogsértő domainek bejegyzése ellen, ez esetben akkor nem emelt kifogást a dél-kóreai vállalat hazai képviselete. Azonban a napokban átgondolták, és úgy döntöttek elvetetik a domaint, így a Regisztrációs Döntnöki […]

Tovább
.hu domain regisztráció
A Tanácsadó Testület döntött a lemantools.hu domain név bejegyezhetőségéről.

Kapcsolódó bejegyzések

Tovább
Domain nevek már 480 Forintért

Ne maradjon le a 480 Forintos domain nevekről amit papír nélkül azonnal, online regisztrálhat csak 480 Ft./első év áron! Regisztrálhat 480 Forintért xyz, club,top, online, site, tech, website, pw, space, bid, trade, webcam, press  domain végződéseket weboldalunkon: http://otp.xhu.hu Több mint 300 domain végződést regisztrálhat nálunk! Kapcsolódó bejegyzések

Tovább