+36/46-796-827

Svájci domén

Svájci domén név regisztrálás – .ch domain

A diplomata domain

swiss-flag

Az ország, amely többek között az órának és a sokfunkciós bicskának köszönheti hírnevét. Az ország, ahol a kies tájak és az alpesi hegyek páratlan látványa vár bennünket. Az ország, amely történelme során Tell Vilmostól Roger Federerig megannyi híres emberrel szolgált a világnak.

Akik felfedezik a svájci kantonokat, azok sokszínű és gazdag világot ismerhetnek meg, amely évszázadok óta őrzi semlegességét. A svájci domének pedig szintén tükrözik országukat, így nem is véletlen, hogy számos más európai államban is szívesen regisztrálnak a .ch kiterjesztésű domainekkel.

25 éve a legfelső szintű domének között!

Ahogyan számos országkódos domain esetében, a kezdetekben, Svájcban is az oktatási intézmények hatásköre volt a tartománynevek bejegyzése. A közel nyolcmilliós állam legfelső szintű tartománynevét 1987 óta lehet bejegyeztetni, a domén nevek nemzetközi – vagyis különböző karakterkészleteket használó – változata pedig 2004-től érhető el az internetes felhasználók számára. Érdekesség, hogy a svájci tartomány neveket jelölő .ch végződés nem az ország nevéből származik, hanem a Helvét Szövetség (Confoederatio Helvetica) rövidítését jelenti. Napjainkban a SWITCH Információs Technológiai Szolgáltatások adminisztrálja a svájci domén neveket, és a professzionális regisztrációnak köszönhetően már több mint 1 millió 700 ezren választották a .ch kiterjesztésű neveket.

A svájci domainnel szerte Európában népszerű lehet!

Az európai viszonylatban is kiemelkedőnek számító internet penetrációnak köszönhetően Svájc tartomány nevei az egész országban nagy népszerűségnek örvendenek. Az országban élőknek ugyanis megközelítőleg nyolctizede rendelkezik internet hozzáféréssel, a 2012-es adatok szerint pedig 1000 lakosra több mint 750 domén regisztráció jut.

A korlátozások nélkül regisztrálható tartománynevek ugyanakkor az alpesi országon túl is kedveltnek számítanak. A domainek közel háromtizedét ugyanis nem a Svájcban élők birtokolják, hanem külföldről jegyezték be őket. A könnyen megjegyezhető és egyedi domain nevek segítségével így a svájci határon innen és azon túl is egyaránt könnyen szerezhetnek látogatókat azok, akik a .ch végződésű doméneket választják.

Mit is kell tudni a svájci domain regisztrációról?

 • A névhez tartozó ország: Svájci (Switzerland)
 • A regisztráció díja: aktuális árak itt
 • A domain átirányítása: Ingyenes
 • Saját névszerver beállítása: Ingyenes
 • DNS fenntartás: Ingyenes
 • Értesítés e-mailben a domain név lejáratáról: Ingyenes
 • Anonim domain vásárlása: 25 0000 Ft/évtől
 • A név minimális hossza: 3 karakter
 • A név maximális hossza: 63 karakter
 • A néven belüli számok: Lehetséges (ha teljesen numerikus)
 • Kötőjel a tartománynéven belül: Lehetséges (csak középen)
 • A regisztrációhoz szükséges idő: 1-3 nap

Minden jog fenntartva, POntkom Stúdió Kft.

Oszd ezt meg barátaiddal!

További hasonló cikk
A gas.hu domain név regisztrációját elutasította a Nyilvántartó

A gas.hu domain nevet a Marco Polo Magyarország Kft. kérte magának, de a Nyilvántartó az igénylését elutasította. Az igénylő érveiben elmondta, hogy a gas szó angolul gázt jelent így nem veszélyezteti vagy sérti más bárki névkizárólagosságát. Annak ellenére, hogy a Gas szó bejegyzett védjegy, álláspontja szerint nem zárja ki a domain regisztrációját, ugyanis a jogosult […]

Tovább
A McDonald’s úgy döntött, hogy nem akar új domain neveket regisztrálni.

Oszd ezt meg barátaiddal!FacebookTwitterGoogle+Pinterest Kapcsolódó bejegyzések

Tovább
A Samsung újabb domain ellen nyújtott be panaszt

A samsungharman.hu domain nevet Bednár István (Panaszolt) kérte, mely ellen a Samsung Electronics Co. Ltd képviselője (Panaszos) nyújtott be kifogást. A Panaszos elmondta hogy európai uniós védjegye van a samsung kizárólagos használatára. A SAMSUNG védjegy használatára kizárólag azok jogosultak, akik erre használati engedélyt kérnek. Valamint a SAMSUNG védjegy híre és ismerete miatt megtévesztő is lenne, […]

Tovább