EnglishDeutschFrançaisMagyar
by Transposh - translation plugin for wordpress
+36/46-796-827

Svájci domén

Svájci domén név regisztrálás – .ch domain

A diplomata domain

swiss-flag

Az ország, amely többek között az órának és a sokfunkciós bicskának köszönheti hírnevét. Az ország, ahol a kies tájak és az alpesi hegyek páratlan látványa vár bennünket. Az ország, amely történelme során Tell Vilmostól Roger Federerig megannyi híres emberrel szolgált a világnak.

Akik felfedezik a svájci kantonokat, azok sokszínű és gazdag világot ismerhetnek meg, amely évszázadok óta őrzi semlegességét. A svájci domének pedig szintén tükrözik országukat, így nem is véletlen, hogy számos más európai államban is szívesen regisztrálnak a .ch kiterjesztésű domainekkel.

25 éve a legfelső szintű domének között!

Ahogyan számos országkódos domain esetében, a kezdetekben, Svájcban is az oktatási intézmények hatásköre volt a tartománynevek bejegyzése. A közel nyolcmilliós állam legfelső szintű tartománynevét 1987 óta lehet bejegyeztetni, a domén nevek nemzetközi – vagyis különböző karakterkészleteket használó – változata pedig 2004-től érhető el az internetes felhasználók számára. Érdekesség, hogy a svájci tartomány neveket jelölő .ch végződés nem az ország nevéből származik, hanem a Helvét Szövetség (Confoederatio Helvetica) rövidítését jelenti. Napjainkban a SWITCH Információs Technológiai Szolgáltatások adminisztrálja a svájci domén neveket, és a professzionális regisztrációnak köszönhetően már több mint 1 millió 700 ezren választották a .ch kiterjesztésű neveket.

A svájci domainnel szerte Európában népszerű lehet!

Az európai viszonylatban is kiemelkedőnek számító internet penetrációnak köszönhetően Svájc tartomány nevei az egész országban nagy népszerűségnek örvendenek. Az országban élőknek ugyanis megközelítőleg nyolctizede rendelkezik internet hozzáféréssel, a 2012-es adatok szerint pedig 1000 lakosra több mint 750 domén regisztráció jut.

A korlátozások nélkül regisztrálható tartománynevek ugyanakkor az alpesi országon túl is kedveltnek számítanak. A domainek közel háromtizedét ugyanis nem a Svájcban élők birtokolják, hanem külföldről jegyezték be őket. A könnyen megjegyezhető és egyedi domain nevek segítségével így a svájci határon innen és azon túl is egyaránt könnyen szerezhetnek látogatókat azok, akik a .ch végződésű doméneket választják.

Mit is kell tudni a svájci domain regisztrációról?

 • A névhez tartozó ország: Svájci (Switzerland)
 • A regisztráció díja: aktuális árak itt
 • A domain átirányítása: Ingyenes
 • Saját névszerver beállítása: Ingyenes
 • DNS fenntartás: Ingyenes
 • Értesítés e-mailben a domain név lejáratáról: Ingyenes
 • Anonim domain vásárlása: 25 0000 Ft/évtől
 • A név minimális hossza: 3 karakter
 • A név maximális hossza: 63 karakter
 • A néven belüli számok: Lehetséges (ha teljesen numerikus)
 • Kötőjel a tartománynéven belül: Lehetséges (csak középen)
 • A regisztrációhoz szükséges idő: 1-3 nap

Minden jog fenntartva, POntkom Stúdió Kft.

További hasonló cikk
Domain nevek már 480 Forintért

Ne maradjon le a 480 Forintos domain nevekről amit papír nélkül azonnal, online regisztrálhat csak 480 Ft./első év áron! Regisztrálhat 480 Forintért xyz, club,top, online, site, tech, website, pw, space, bid, trade, webcam, press  domain végződéseket weboldalunkon: http://otp.xhu.hu Több mint 300 domain végződést regisztrálhat nálunk! Kapcsolódó bejegyzések

Tovább
top25-domain
Top 25 domain eladás 2015-ben

Top 25 domének – Mely tartományneveket adták el legdrágábban 2015-ben? Megint eltelt egy év. Ideje hát összegeznünk a domén üzletág 2015-ös eseményeit. Ha a legnagyobb domén értékesítéseket nézzük, akkor nem mondhatnánk, hogy az előző esztendőben pangott volna a piac. Számos tartománynév ugyanis több százezer, netán millió dollár értékű összegért cserélt gazdát. Természetesen – a korábbi […]

Tovább
A domén üzletágban használt szakkifejezések A-tól Z-ig

A domének létrejötte óta számos olyan szakkifejezés született, amelyek kifejezetten erre az üzletágra jellemzőek. Ahogyan pedig a domének száma gyarapszik, úgy bővül a terminus technikusok, valamint a szakzsargonok listája is. Természetes, hogy honlap- vagy doméntulajdonosként nem lehetünk tisztában minden kifejezéssel. A doménekkel kapcsolatos kifejezésekből ezért összeállítottunk egy szószedetet, amely segít megérteni a leggyakrabban előforduló szakszavakat. […]

Tovább