EnglishDeutschFrançaisRomânăMagyar
Tel.: +36 - 1 - 432 - 3232

Svéd domain

Svéd domén név regisztrálás – .se domén

A modern domén

sved-domain-flag

Nem véletlen, hogy az országban formálisan uralkodó király mottója is így hangzik: „Svédországért – a kor ritmusában”. A skandináv ország lakói ugyanis mindig élen jártak a technikai újításokban és vívmányokban. Ahogyan pedig az elmúlt évszázadokban úgy a világ negyedik legversenyképesebb országát ma is a csúcstechnológiát képviselő iparágak jellemzik. Egy modern technikával és gondolkodással rendelkező ország működéséhez ugyanakkor létfontosságú a vállalkozások professzionális online jelenléte is, amelyet a .se domének biztosítanak az ország népessége számára.

Legyen Ön is részese a svéd domének sikertörténetének!

A svéd domén nevek korán megjelentek a világhálón, hiszen az első legfelső szintű országkódos tartományneveket már 1986-ban bejegyezték. Igaz, hogy kezdetben igen szigorúak voltak regisztráció feltételei. A domén nevek 2003-as liberalizációjának köszönhetően azonban ma már korlátozások nélkül jegyeztethetjük be az északi ország tartományneveit. A kedvező regisztrációs feltételek miatt így a svéd domének tábora kilencvenes évek eleje óta több mint ezerszeresére gyarapodott. A mérföldkövet jelentő milliós regisztráció számot 2010-ben érték el, napjainkban pedig már több mint 1 millió 200 ezer aktív domén nevet tudhatnak magukénak. Biztatóan alakulnak a domén eladások is, hiszen a 2011-es évben mintegy 111,5 millió svéd korona értékben történtek ilyen tranzakciók, mely – az átlagos piaci árfolyamokkal számolva – közel 4 milliárd forintnak feleltethető meg!

Kerüljön közelebb a Skandináv-félszigeten élőkhöz!

A .se kiterjesztés az országban használt számos domén közül a legkedveltebbnek számít. A svéd lakosságnak mintegy 65 százaléka választja ezt a tartománynevet, ám az ilyen domének valamennyi skandináv államban nagy népszerűségnek örvendenek. Jelenleg a.se domének regisztrációjának közel héttizede (68 százaléka) üzleti célból jött létre, és egyre több multinacionális vállalkozás is szívesen választja a megbízható és professzionális tartományneveket.

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően pedig a svéd doménekkel való elégedettség is növekszik. Amíg néhány évvel ezelőtt kevesebb, mint a regisztrálók kétharmada gondolta jó választásnak a .se regisztrációt, addig ma már több, mint 80 százalék elégedettségéről számolt be e domén bejegyzése kapcsán.

Tudnivalók a svéd domén regisztrációhoz:

 • A névhez tartozó ország: Svédország (Sweden)
 • A regisztráció díja: aktuális árak itt
 • A domén átirányítása: Ingyenes
 • Saját névszerver beállítása: Ingyenes
 • DNS fenntartás: Ingyenes
 • Értesítés e-mailben a domén név lejáratáról: Ingyenes
 • Anonim domén vásárlása: 25 0000 Ft/évtől
 • A név minimális hossza: 3 karakter
 • A név maximális hossza: 63 karakter
 • A néven belüli számok: Lehetséges (ha teljesen numerikus)
 • Kötőjel a tartománynéven belül: Lehetséges (csak középen)
 • A regisztrációhoz szükséges idő: 1-3 nap

Minden jog fenntartva, Intec Online Kft.

Oszd ezt meg barátaiddal!

További hasonló cikk
Generikus domén bejegyzés – .club domén

Oszd ezt meg barátaiddal!FacebookTwitterGoogle+Pinterest Kapcsolódó bejegyzések

Tovább
Az MVM panaszt tett a Paks II ellenes domainok ellen

A nopaks.hu és stopaks.hu domain neveket Horgas Péter igényelte, mely ellen az MVM Paks II. Zrt. panaszt nyújtott be. Az MVM arra hivatkozott, hogy az igénylő a domain alatt sértené és veszélyeztetné a jó hírét, mivel a a Paks kifejezéssel összekapcsolódik. Valamint a folyamatban lévő Paksi Atomerőmű bővítését és fejlesztését szeretné rossz színben feltüntetni, mely […]

Tovább
google-20-years
A google.com már 20 éves

A világ legnagyobb keresője és leglátogatottabb weboldala a Google.com immár 20 éves kornak örvendezhet. Pontosan 1997.09.15.-én lett beregisztrálva. Igaz, hogy a Google Inc. vállalat csak 1998 szeptemberében alakult, de a domain nevet már ez előtt sikeresen megigényelték. Ugyan hazánkban a google.hu oldalt használjuk, az sincs sokkal lemaradva, ugyanis már ez a domain név is lassacskán […]

Tovább