+36/46-796-827

Szlovák domén

Szlovák domén név regisztráció – .sk domén

A lokális domén

slovakia-domain-flag

Hazánk északi határaival szomszédos Szlovákia az egyik legfiatalabb európai állam. Napjainkban az itt lakó 5 millió ember olyan országban él, amely gyorsan bővülő gazdaságot tudhat magáénak. Vitathatatlan, hogy Szlovákia az Európai Unióba való belépés egyik nagy nyertese. Amit az is jól mutat, hogy az új tagországok közül másodikként tudtak az euró övezethez csatlakozni. Természetesen a domén nevek itt is fontos szerepet játszanak, amelyek eredményesen tudják segíteni az ottani üzleti életet.

Alapozza meg online jelenlétét a .sk doménnel!

Kétségtelen, hogy napjainkban egyre több magyar vállalkozó jegyezteti be Szlovákiában a cégét. Szomszédunk kedvezőbb adózási feltételei ugyanis vonzó alternatívának bizonyulhatnak számos magyar cégtulajdonos számára.

Ennek másik előnye, hogy a vállalkozás alapításával egyidejűleg az ország legfelső szintű tartományneveit képviselő .sk domén nevek használatára is jogosulttá válunk..

A szlovák domén regisztráció ugyanis kizárólag a helyi szervezetek számára megengedett. Ma az adminisztrációért a SK-NIC felelős, és a tartománynevek lokális voltát jól mutatja, hogy az oldal ma is csak szlovák nyelven érhető el. Mindez azonban ne akadályozzon minket a .sk bejegyeztetésében, amellyel eredményes, valamint biztonságos online hátteret teremthetünk vállalkozásunk számára.

Döntsön a dinamikusan fejlődő .sk regisztráció mellett!

Eredetileg a szlovák domének nem a .sk kiterjesztéssel rendelkeztek. A csehszlovák állam 1993-ban történő felbomlásáig ugyanis a .cs végződést birtokolták. Napjainkban önálló tartománynévként jelentős részét kiszolgálják annak a több mint 1 milliónyi számítógépnek, amelyek Szlovákiából kapcsolódnak a világhálóra.

Jelenleg az ország közel nyolcvan százalék feletti internet lefedettséggel rendelkezik, amely kiemelkedőnek számít a térségbeli államokkal európai összehasonlításban. Az ország átlagon felüli internet penetrációjának köszönhetően a jövőben a domén nevek további bővülésére lehet számítani, mely a növekvő kereslet miatt egyre professzionálisabb szolgáltatásokat fog eredményezni.

Amit a szlovák domén nevek regisztrációjáról tudni érdemes:

 • A névhez tartozó ország: Szlovákia (Slovakia)
 • A regisztráció díja: aktuális árak itt
 • A domén átirányítása: Ingyenes
 • Saját névszerver beállítása: Ingyenes
 • DNS fenntartás: Ingyenes
 • Értesítés e-mailben a domén név lejáratáról: Ingyenes
 • Anonim domén vásárlása: 25 0000 Ft/évtől
 • A név minimális hossza: 2 karakter
 • A név maximális hossza: 63 karakter
 • A néven belüli számok: Lehetséges, ha az egész név számokból áll
 • Ékezetes domén regisztráció: Lehetséges
 • Kötőjel a tartománynéven belül: Lehetséges, de csak ha nem az első vagy utolsó karakter
 • A regisztrációhoz szükséges idő: 1-3 nap

Minden jog fenntartva, Intec Online Kft.

Oszd ezt meg barátaiddal!

További hasonló cikk
A gas.hu domain név regisztrációját elutasította a Nyilvántartó

A gas.hu domain nevet a Marco Polo Magyarország Kft. kérte magának, de a Nyilvántartó az igénylését elutasította. Az igénylő érveiben elmondta, hogy a gas szó angolul gázt jelent így nem veszélyezteti vagy sérti más bárki névkizárólagosságát. Annak ellenére, hogy a Gas szó bejegyzett védjegy, álláspontja szerint nem zárja ki a domain regisztrációját, ugyanis a jogosult […]

Tovább
A McDonald’s úgy döntött, hogy nem akar új domain neveket regisztrálni.

Oszd ezt meg barátaiddal!FacebookTwitterGoogle+Pinterest Kapcsolódó bejegyzések

Tovább
A Samsung újabb domain ellen nyújtott be panaszt

A samsungharman.hu domain nevet Bednár István (Panaszolt) kérte, mely ellen a Samsung Electronics Co. Ltd képviselője (Panaszos) nyújtott be kifogást. A Panaszos elmondta hogy európai uniós védjegye van a samsung kizárólagos használatára. A SAMSUNG védjegy használatára kizárólag azok jogosultak, akik erre használati engedélyt kérnek. Valamint a SAMSUNG védjegy híre és ismerete miatt megtévesztő is lenne, […]

Tovább