EnglishDeutschFrançaisRomânăMagyar
Tel.: +36 - 1 - 432 - 3232

Szlovén domén

Szlovén domén név regisztrálás – .si domén

A feltörekvő domén

szloven-domen

Ha mást nem is tudunk Szlovéniáról, ám festői tájairól és emberközeli városairól azonnal megismerhetjük közeli szomszédunkat. Akik egy kellemes nyaralásra vágynak, netán síelni szeretnének, azok bizonyára felkeresték már a gazdaság szempontjából is ígéretesnek mutatkozó országot. Bár a közös európai valuta bevezetése okozta eufóriának már régen vége, a számos ízében nyugatias köztársaság ma is vonzó célpontnak tekinthető a más országbeli befektetők számára. Ahogyan pedig maga az ország, úgy a szlovén domének is sikerrel törekszenek arra, hogy egyre nagyobb jelentőséggel bírjanak kontinensünk keleti és nyugati felén is.

Legyen részese egy dinamikusan fejlődő domén történetének!

A volt Jugoszláviára utaló .yu kiterjesztést 1992-ben váltotta fel a .si domén végződés. Igaz, hogy ekkoriban még összesen 10 darab ilyen tartománynevet tartottak nyilván. Számuk azonban az ezredforduló közeledtével gyorsan gyarapodott, s amíg 2001-ben 10 ezres, addig tavalyra már 100 ezres táborral büszkélkedhettek a szlovén domén nevek. Bár a domén regisztráció ma is szigorú feltételekhez kötött, a regisztrációs feltételek idővel egyre enyhébbé válnak. Szemben a kilencvenes években személyenként engedélyezett egyetlen regisztrációval ugyanis, ma már minden cég és magánszemély összesen akár 20 domén nevet is bejegyeztethet.

Biztonságosan és pillanatok alatt regisztrálhatja .si domén nevét!

A tartománynevek bejegyzését a szlovén domének 1992-es létrejötte óta az Academic and Research Network of Slovenia (ARNES) végzi, amely folyamatos fejlesztéseket végez a biztonságos és kényelmes regisztrációk érdekében. Egyik ilyen a domén regisztrációk 2005-ben való automatizálása volt, amely mérföldkőnek számított a .si történetében. Ma ennek köszönhetően akár azonnal bejegyeztethetjük az általunk választott szlovén tartományneveket.

Másik jelentős fejlesztésnek a DNSSEC technológiára való átállást tekinthetjük. Ezzel az újítással ugyanis meg lehet akadályozni a domén nevekkel kapcsolatos egyes támadásokat, valamint a DNS hamisítások is kiszűrhetővé válnak. Ma, az állandó fejlesztések okán a hazai és külföldi felhasználók így olyan tartománynevekkel regisztrálhatnak, amely európai szinten is megfelelnek a domén nevek által támasztott magas követelményeknek.

A domén bejegyzéssel kapcsolatos sajátos feltételek:

 

A szlovén domén regisztrálásához az ügyfélnek a következő feltételeknek kell megfelelnie:

 • Bármilyen szlovén jogi személy (vállalkozások, vállalkozók, a kormány és a helyi hatóságok stb.)
 • Külföldi jogalanyok leányvállalatai nagykövetségek
 • Olyan nemzetközi szervezetek, amelyeknek a Szlovén Köztársaság tagja (köztük az Európai Unió, a NATO stb.)

 

Amit a szlovén domén regisztrációról tudni érdemes:

 • A névhez tartozó ország: Szlovénia (Slovenia)
 • A regisztráció díja: aktuális árak itt
 • A domén átirányítása: Ingyenes
 • Saját névszerver beállítása: Ingyenes
 • DNS fenntartás: Ingyenes
 • Értesítés e-mailben a domén név lejáratáról: Ingyenes
 • Anonim domén vásárlása: 25 0000 Ft/évtől
 • A név minimális hossza: 3 karakter
 • A név maximális hossza: 63 karakter
 • A néven belüli számok: Lehetséges (ha teljesen numerikus)
 • Kötőjel a tartománynéven belül: Lehetséges (csak középen)
 • A regisztrációhoz szükséges idő: Azonnal

Minden jog fenntartva, Intec Online Kft.

Oszd ezt meg barátaiddal!

További hasonló cikk
Generikus domén bejegyzés – .club domén

Oszd ezt meg barátaiddal!FacebookTwitterGoogle+Pinterest Kapcsolódó bejegyzések

Tovább
Az MVM panaszt tett a Paks II ellenes domainok ellen

A nopaks.hu és stopaks.hu domain neveket Horgas Péter igényelte, mely ellen az MVM Paks II. Zrt. panaszt nyújtott be. Az MVM arra hivatkozott, hogy az igénylő a domain alatt sértené és veszélyeztetné a jó hírét, mivel a a Paks kifejezéssel összekapcsolódik. Valamint a folyamatban lévő Paksi Atomerőmű bővítését és fejlesztését szeretné rossz színben feltüntetni, mely […]

Tovább
google-20-years
A google.com már 20 éves

A világ legnagyobb keresője és leglátogatottabb weboldala a Google.com immár 20 éves kornak örvendezhet. Pontosan 1997.09.15.-én lett beregisztrálva. Igaz, hogy a Google Inc. vállalat csak 1998 szeptemberében alakult, de a domain nevet már ez előtt sikeresen megigényelték. Ugyan hazánkban a google.hu oldalt használjuk, az sincs sokkal lemaradva, ugyanis már ez a domain név is lassacskán […]

Tovább