EnglishDeutschFrançaisRomânăMagyar
Tel.: +36 - 1 - 432 - 3232

Utazás előtt gondolj a domainedre is!

Utazás előtt gondolj a domainedre is!

Hosszabb időre tervezel elutazni? Esetleg külföldre költöznél? A sok teendő közt, ne feledkezz el domain nevedről sem!  Rövid cikkünkből megtudhatod milyen következményekkel jár ha nem frissíted az adataidat regisztrátodonál vagy az ISZT-nél.

Bársony Margit tulajdonában állt üresen 2004 óta az aquaphor.hu domain. A hölgy külföldre utazott, ezzel párhuzamosan az Internet Szolgáltatók Tanácsa (ISZT) levelet kapott, melyben felhívták a figyelmüket, hogy a hölgy adatai nem egyeznek a nyilvános nyílváltatásban lévőkkel.

Az ISZT hivatalos levelet küldött mind Bársony Margitnak, mind a domain regisztrátorának is. A türelmi idő letelte után, az ISZT kiküldött egy újabb tértivevényes levelet, melyben szintén felszólították, hogy 8 napon belül frissítse az adatait. Mindkét alkalommal a posta visszahozta azokat és az adatok sem frissültek 8 napon belül.
Mivel sem a domain regisztátor, sem az ISZT nem tudta elérni a hölgyet, így az törlésre, majd 60 napos parkolólistára került.

A 60 nap letelte után az Agria Aqua Kft. benyújtotta a regisztrációs igényt a domain névre és azt meg is kapta.

Amint Bársony Margit észre vette, hogy már nem az övé a domain név, azonnal panaszt is tett az ISZT-nél, de nem adtak neki igazat. Döntésüket azzal indokoltál, még ha csak ideiglenesen is megy külföldre, aktualizálnia kellett volna az adatait a nyilvántartásban. Valamint a rendelkezésére álló 45 napban sem kereset fel egyetlen egy domain regisztrátort sem, a domain név visszaállítás miatt.

Hogyan tudod elkerülni, hogy elvesszen a domain neved?

  • Mindig legyen aktualizálva az adataid. Ha változik a telefonszámod, e-mail címed, lakcímed jelentsd be a domain regisztrátorodnál is.
  • Ha hosszabb időre elutazol, akkor kérj postai átirányítást vagy jelezd az új címed a regisztrátorodnak.
  • Figyeltesd a felszabaduló domain listát, mert ha ott megtalálod a domain neved, még 45 napod van visszaszerezni.

Oszd ezt meg barátaiddal!

További hasonló cikk